Αμφίδρομη επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων Μέσης εγκαινίασε η ΥΠΑΝ

Συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει με όλες τις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τις συναντήσεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι θεωρεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ως «βασικούς συνεργάτες στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Ακόμη χαρακτήρισε τις συναντήσεις ως «εξαιρετικά χρήσιμες». «Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, η ΥΠΑΝ ανέφερε ότι έχει ακούσει εξαιρετικές εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας και της σχολικής μονάδας, αλλά και για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του σχολείου.

«Έχω ζητήσει να έρθουν σε μένα και γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και ένα συνεχή διάλογο όπου και σε μικρότερες ομάδες, σε εργαστήρια μαζί τους, θα έχω τακτική επικοινωνία», επεσήμανε.

«Βεβαίως και ευρύτερα θα μπορούν να μας στέλνουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται υπ' όψιν, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία