Έγγραφα «φωτιά» για τη μετάταξη του σταθμάρχη-Τον είχαν απορρίψει το 2020

Έντονο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, το τραγικό λάθος του οποίου –σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή- οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται σε έγγραφα που παρουσιάζει το in από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από τον ΟΣΕ η μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το έτος 2020.

Συγκεκριμένα, όταν ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε επιχειρήσει -με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019- να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης, η απάντηση του Οργανισμού ήταν ότι μπορούν να επιστρέψουν συγκεκριμένες ειδικότητες, στις οποίες όμως δεν περιλαμβανόταν αυτή του επιστάτη γραφείου αποσκευών.

2

Παράλληλα, ο ΟΣΕ ζήτησε από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη να απευθύνει το αίτημά του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του αρμοδίως και να λάβει επίσημη απάντηση.

3

Αυτή η απάντηση ήρθε στις 23 Ιουνίου του 2020 και η μετάταξη του Βασίλη Σαμαρά «κόπηκε».

4

Ωστόσο πραγματοποιήθηκε το 2022 με το σύστημα κινητικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη