Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 25 ρουκέτες μέσα σε μία ώρα κατά του βορείου Ισραήλ

Πάνω από 25 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τις 15:00 τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου) μέσα σε μία ώρα από την περιοχή της Τύρου του Νοτίου Λιβάνου, που ελέγχει στρατιωτικά η οργάνωση Χεζμπολάχ, κατά ισραηλινών πόλεων του Βορείου Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.  

Η πλειοψηφία των ρουκετών αναχαιτίσθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος». Μικρός αριθμός ρουκετών κατέπεσε σε ακατοίκητες περιοχές εντός της ισραηλινής επικράτειας ως επίσης και σε ορισμένα σημεία του υπεραστικού οδικού δικτύου στο βόρειο Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απόψε ο Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, θα συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο περιορισμένης σύνθεσης για ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, και του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, υποστράτηγου Χέρτσι Χαλέβι.

Έχει αποφασισθεί το άνοιγμα των καταφυγίων σε όλες τις ισραηλινές πόλεις της Δυτικής Γαλιλαίας και ο εναέριος χώρος του βορείου Ισραήλ έχει αποκλεισθεί για τις τακτικές αεροπορικές πτήσεις μέχρι νεωτέρας.

Λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα κινούνται στον εναέριο χώρο του Νοτίου Λιβάνου. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από ισραηλινές πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του
Πτώση αεροσκάφους στη Ρωσία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες, εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού
Η Χαμάς απαντά στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός-Συνέχεια διαπραγματεύσεων στην Ντόχα
Κραδασμοί στις σχέσεις Κιέβου-ΕΕ μετά τον αμφιλεγόμενο νόμο Ζελένσκι για τους θεσμούς κατά της διαφθοράς
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία-Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες
Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ-Στο 15% οι δασμοί, οι εξαιρέσεις
Τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Λευκός Οίκος-Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου