Συγκεντρώσεις για συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά από Συντεχνία Οικοδόμων ΠΕΟ

Η ενημέρωση σχετικά με την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων συζήτησης κατά τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου με τη συμμετοχή στελεχών της Συντεχνίας Οικοδόμων, Μηχανοτεχνιτών, Ηλεκτροτεχνιτών, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου της ΠΕΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συντεχνίας την Πέμπτη, σκοπός των συγκεντρώσεων ήταν η ενημέρωση των στελεχών για τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αυτή την περίοδο (ΑΤΑ, πολιτική απασχόλησης αλλοδαπών, πέναλτι 12% στις συντάξεις κτλ), για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων στους Κλάδους που επιθεωρεί η Συντεχνία, καθώς και η συζήτηση για τρόπους βελτίωσης της καθημερινής δουλειάς των στελεχών της Συντεχνίας στην καθημερινή τους δράση ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι το «παρών» σε όλες τις συγκεντρώσεις έδωσε και ο Γ.Γ. της Συντεχνίας, Μιχάλης Παπανικολάου, ο οποίος στις ομιλίες του ανέλυσε την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας των «απαράδεκτων πολιτικών που εφαρμόζουν οι συντηρητικές δυνάμεις του κεφαλαίου», ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι στέλνεται «πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα με τη δυναμική, οργανωμένη αντίδραση των εργατικών κινημάτων σε διάφορες χώρες, η οποία αυξάνεται καθημερινά».

Προστίθεται ότι ο Γ.Γ. της Συντεχνίας επανέλαβε ότι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες αυτές καταστάσεις και τους κάλεσε να παραμείνουν αισιόδοξοι και πιστοί στις αρχές του ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΠΕΟ, να είναι πάντα κοντά στη Συντεχνία και να είναι πανέτοιμοι να αντιδράσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για χρήση των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως η νομοθεσία περί εργοδοτουμένων στην Οικοδομική Βιομηχανία, το πρότυπο συμβόλαιο στα έργα του δημοσίου, οι Συλλογικές Συμβάσεις αλλά και οι διάφορες υποδομές του Κινήματος της ΠΕΟ.

«Η σωστή χρησιμοποίηση των εργαλείων αυτών θα μας βοηθήσει ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, όπως είναι η πλήρης επαναφορά της ΑΤΑ, η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, τα ζητήματα της αλλαγής της πολιτικής της νέας κυβέρνησης για τη στρατηγική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες, το πέναλτι του 12% στις συντάξεις, οι ανανεώσεις όλων των Συλλογικών Συμβάσεων που βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου.

Τα μέλη της Συντεχνίας που παρευρέθηκαν στις συγκεντρώσεις διαβεβαίωσαν πως με όπλο τη συσπείρωση, την οργάνωση, την ενότητα μεταξύ των εργαζομένων και την ετοιμότητα αντίδρασής τους θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο