Υψώθηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Αννίτα και Θεμιστοκλέους-«Έχουμε καταντήσει τσίρκο»

Σε έντονο ύφος πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, ενώπιον της Ολομέλειας, αφού η διαδικασία που ακολουθείται από την Πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με το ποιος λαμβάνει το λόγο, για να τοποθετηθεί, δεν άρεσε στον ανεξάρτητο βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Συγκεκριμένα, το θέμα ηγέρθηκε όταν η Αννίτα Δημητρίου έδωσε το λόγο πρώτα στους ανεξάρτητους βουλευτές, για να τοποθετηθούν επί του θέματος, κάτι που δεν άρεσε στον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπέδειξε πως ο λόγος έπρεπε να δίνεται σε εκείνο που εξέφρασε πρώτος πρόθεση να μιλήσει.

Τότε, η Πρόεδρος της Βουλής του απάντησε πως το Κοινοβούλιο μπορεί να ορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθήσει και σε συνεννόηση και με τους αρχηγούς των κομμάτων, αποφασίστηκε ότι η σειρά των ομιλητών θα πηγαίνει από τους ανεξάρτητους, που είναι η μικρότερη πολιτική οντότητα στη Βουλή, μέχρι το μεγαλύτερο κόμμα. Ο κ. Θεμιστοκλέους, τότε υπέδειξε πως «λέει το σύνταγμα, κατά τη σειρά που ζητείται ο λόγος δίνεται. Δύο φορές ζήτησα να είμαι ομιλητής και τις δύο φορές διεγράφη το όνομά μου από το πινάκιο και προηγούνται άλλοι ομιλητές. Κάνετε μου την καλοσύνη και εξηγήστε μου σας παρακαλώ, από που αντλείτε το δικαίωμα αυτό».

Η κα. Δημητρίου εξήγησε ότι δεν είναι όποιος προλάβει να πατήσει το κουμπί για να μιλήσει και ζήτησε να επιστρέψουν στο θέμα της συζήτησης, με τον κ. Θεμιστοκλέους να επιμένει και να αναφέρει ότι «το σύνταγμα υποχρεώνει το Πρόεδρο της Βουλής να δίνει το λόγο σε αυτό που πάτησε το κουμπί πρώτος. Σας τον παρέχω το λόγο και καταγγέλλω εσάς ότι παραβιάζετε το σύνταγμα, δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αυτό που ισχυρίζεστε και αυτό που λέω εγώ, υπάρχει».

Κι ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε, όταν ο λόγος δόθηκε πρώτα στον Κυριάκο Χατζηγιάννη και στη συνέχεια στο Χρίστο Χριστοφίδη, αφού το ΑΚΕΛ είναι μικρότερη πολιτική δύναμη από τον ΔΗΣΥ, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε τις αντιδράσεις του, για να του απαντήσει η Πρόεδρος της Βουλής ότι κάθε Κοινοβούλιο που σέβεται τον εαυτό του, μπορεί να καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. «Αρκετά με αυτό το θέμα, όλα τα Κοινοβούλια του κόσμου έχουν κανονισμούς λειτουργίας και αυτοκαθορίζουν πώς εκπονείται η διαδικασία στην Ολομέλεια. Εμείς το έχουμε καταντήσει τσίρκο».

Ο κ. Θεμιστοκλέους είχε μοιράσει και αντίγραφο του Συντάγματος στους βουλευτές και στις τοποθετήσεις τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λουκαΐδης υποστήριξαν την θέση της Προέδρου του Σώματος. Ο κ. Θεμιστοκλέους, πάντως, δεν σταμάτησε να σχολιάζει την κατάσταση, διακόπτοντας τους ομιλητές, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Βουλής, πολλές φορές να τον επαναφέρει στην τάξη.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου