Συναντήθηκε με διευθυντές σχολείων μέσης γενική εκπαίδευσης η υπ. Παιδείας

Τη σημασία της συμμετοχή όλων των εταίρων στον διάλογο που έχει ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό του σχολείου ανέδειξε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ύστερα από συνάντηση που είχε με διευθυντές σχολείων μέσης γενική εκπαίδευσης όλων των επαρχιών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στις δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση καθώς αντηλλάγησαν απόψεις με ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου, προσθέτοντας πως το Υπουργείο δίνει ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, προχωρώντας στην παιδαγωγική αυτονόμηση του σχολείου, την οποία ζητούν όλες οι πλευρές.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν εξαιρετικές και συγκεκριμένες εισηγήσεις για τα θέματα τόσο της επικαιρότητας που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και ευρύτερα αναφορικά με θέματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους.

«Έχω ζητήσει να έρθουν γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και έναν συνεχή διάλογο όπου θα έχω τακτική επικοινωνία μαζί τους σε εργαστήρια και σε μικρότερες ομάδες, αλλά και ευρύτερα ώστε να μπορούν να μας στείλουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται βεβαίως υπόψη, μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», υπογράμμισε σχετικά.

Σε ερώτηση για τα θέματα στα οποία εστίασαν περισσότερο οι εκπρόσωποι των σχολείων, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει από όλους τους εταίρους στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του σχολείου ώστε να υπάρχει μια ομαλότητα στα σχολεία και ένας καλύτερος προγραμματισμός προς διευκόλυνση της εργασίας τους.

Προσέθεσε πως συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινωνικοσυναισθηματικής στήριξης των παιδιών, θέματα βίας και παραβατικότητας, για τα οποία το Υπουργείο εργάζεται ήδη προς μία εκσυγχρονισμένη πολιτική, και κυρίως η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων και υποβολή άμεσων εισηγήσεων, καθώς, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που υλοποιούν τις πολιτικές του Υπουργείου.

Ερωτηθείσα αν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις προς το Υπουργείο δύνανται να εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά, η Υπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό για κάποιες εξ αυτών, προσθέτοντας πως ήδη έχουν κωδικοποιηθεί κάποιες από τις εισηγήσεις, εξετάζονται από το υπουργείο και έχουν άμεση ισχύ ώστε να απαμβλύνουν αρκετά από τα ζητήματα που βιώνουν τα σχολεία, ενώ κάποιες άλλες εισηγήσεις αποτελούν θέμα διαλόγου και με άλλους εταίρους και θα τεθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σημασία έχει πως ο διάλογος έχει ήδη αρχίσει, έχουν κωδικοποιηθεί ζητήματα και κωδικοποιούνται στην πορεία έτσι ώστε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να έχουμε και αποτελέσματα», υπογράμμισε η Υπουργός, προσθέτοντας πως θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση στη βάση δεικτών για να μπορεί το Υπουργείο να φανεί συνεπές σε σχέση με τα όσα έχει εξαγγείλει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Μήνυμα στήριξης στου νόμιμους κυνηγούς από τον ΓΔ του ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το ρόλο του κυνηγιού»
Πανέτοιμο το ΥΠΑΝ ενόψει Παγκύπριων Εξετάσεων-Περνούν από σεμινάρια οι θεματοθέτες
Πάνω από 10.000 οι Κινέζοι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου-Δεκάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ξένων συμφερόντων
Στρεβλώσεις κρυμμένες στο μανδύα των κανονισμών γίνονται νομιμότητα και η αξιοπρέπεια τιμωρία
Ζητά έγκριση από ΡΑΕΚ για αποθήκευση ενέργειας ο ΔΣΜΚ-Εντός δύο μηνών η έκδοση Προκαταρκτικών Όρων Σύνδεσης