Ξεκάθαρη η Μιχαηλίδου-«Εκτός συζήτησης η αναγωγή στους βαθμούς για το πρώτο τετράμηνο»

Εκτός συζήτησης το θέμα της αναγωγής στους βαθμούς των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, ξεκαθαρίζει η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι το Υπουργείο απέκρυψε τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι εξετάστηκε από το υπουργείο και αποφασίστηκε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αναγωγή.

Το υπουργείο δεν απέκρυψε τη γνωμάτευση, είπε κατηγορηματικά, αντιθέτως το θέμα της αναγωγής συζητήθηκε με όλους.

Μιλώντας στο Τρίτο η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι η μόνη νομότυπη πρόταση αυτή τη στιγμή η οποία δεν θα δημιουργήσει νομικά θέματα είναι η πρόταση του υπουργείου η οποία βρίσκεται ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής.

Απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφιστεί ώστε, αύριο το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων του δεύτερου τετραμήνου.

Το υπουργείο είδε τις εισηγήσεις όλων, δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου. Δεν εφικτό, πρόσθεσε, να αγγίξουν το πρώτο τετράμηνο αλλά θα πριμοδοτηθούν τα παιδιά ώστε το δεύτερο τετράμηνο να τα πάνε καλύτερα.

Η πρόταση που εξετάζεται σήμερα από τη Βουλή αφορά τη μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς από 40% σε 20%. Προβλέπεται επίσης μείωση της εξεταστέας ύλης.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Συνεχίζεται η επέλαση της Coral-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση, στους -10 η θερμοκρασία το βράδυ
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε