Καίτη Κληρίδου: Προδομένη κι από τον Αναστασιάδη κι από τον Αβέρωφ

Ιδιαίτερα επικριτική προς τον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, εμφανίστηκε η Καίτη Κληρίδου η οποία ήταν φιλοξενούμενη του Χριστόφορου Χριστοφή στο podcast Legal Matters, το οποίο μεταδίδεται μέσα κι από τον REPORTER.

H Καίτη Κληρίδου, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη, πρώην βουλεύτρια Λευκωσίας και πρώην αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέρθηκε στα τεκταίνομενα στον ΔΗΣΥ, υπερασπίστηκε τις Αρχές και τις Αξίες του πατέρα της και καταφέρθηκε εναντίον μιας σειράς χειρισμών του Γλαύκου Κληρίδη.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ:

Αν ζούσε σήμερα ο πατέρας μου, είπε η κα. Κληρίδου, «θα ήταν πιο επιεικής από εμένα. Εγώ νιώθω πολύ έντονα κατά του Αναστασιάδη, διότι θεωρώ ότι όφειλε να συνεχίσει την πορεία Κληρίδη. Έδειχνε ότι εκεί πήγαινε, αλλά πρόδωσε όλες τις Αρχές του Κληρίδη. Και για το Κυπριακό αλλά και τη φιλοσοφία του Κληρίδη, ότι μπαίνεις στην πολιτική για να προσφέρεις και όχι για να πλουτίσεις».

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει, κληθείσα να σχολιάσει όλους όσους αναφέρονται στις Αρχές και τις Αξίες του Γλαύκου Κληρίδη, πως ο συγκεκριμένος όρος κακοποιήθηκε.

Αναφερόμενη στα προβλήματα του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την άποψη πως εντός του κόμματος υπάρχει από την ίδρυση του ένας δυισμός, ο οποίος προκαλεί προβλήματα. Αναφερόμενη στον υποψήφιο για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου Σωτήρη Σαμψών, είπε πως, «ανήκει στην εθνικόφρονα παράταξη που δεν μπορεί να δώσει σπιθαμή γης στους Τούρκους, αλλά έδωσε τη μισή Κύπρο. Από την αρχή υπήρχε ο δυισμός στον ΔΗΣΥ, είναι αυτό το πρόβλημα του ΔΗΣΥ, γιατί δεν ξέρω αν σήμερα υπάρχουν συνεχιστές της πολιτικής γραμμής του Κληρίδη, που μπορούν να οδηγήσουν το κόμμα εκεί που το πήγε ο πατέρας μου». Με ανάλογο τρόπο αναφέρθηκε και στον Ευθύμιο Δίπλαρο, λέγοντας πως είναι εκφραστής της σκληρής γραμμής και πως δεν θα τον ήθελε στη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Κληθείσα να περιγράψει η ίδια πως αντιλαμβάνεται τις τρεις βασικές αρχές του πατέρα της, ανέφερε πως, «ηταν ανθρωπιστής και έβλεπε τον κόσμο ίσα, είχε μεγάλη ευαισθησία για τις μειονότητες. Πίστευε ότι έπρεπε να κάνει το καλύτερο που μπορούσε μέσα σε ρεαλιστικές παραμέτρους. Άλλη μια αρχή του, ήταν πως είσαι εκεί για να υπηρετείς και όχι να σε υπηρετούν, για να πλουτίσεις και να έχεις εξουσία».

Αναφερόμενη στον Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε πως ήταν ένας πολιτικός στον οποίο και η ίδια πίστεψε λόγω της στάσης του στο Σχέδιο Ανάν για το οποίο πλήρωσε πολιτικό κόστος. Πρόσθεσε πως στα πρώτα χρόνια έκανε κάποιες καλές κινήσεις για το Κυπριακό, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως πριν ακόμα το Κρανς Μοντάνα, από το 2016 δηλαδή, άλλαξε στάση, μετά από ένα ταξίδι του Νίκου Κοτζιά στη Ρωσία.

«Άρχισε να αλλάζει γραμμή το 2016, πριν το Κρανς Μοντανά και το στοιχειοθετεί και ο Μακάριος Δρουσιώτης στο βιβλίο του πολύ καλά. Ξέρουμε ότι η Ρωσία δεν θέλει λύση, ξέρουμε ότι έχει καλές σχέσεις με τους Ρώσους Στο Πολιτικό Γραφείο μας είπε πως η Τουρκία ζήτησε βάση στην Κύπρο. Τα επόμενα χρόνια δεν έκανε τίποτε για να λύσει το Κυπριακό», ανέφερε η κα. Κληρίδου.

Αναφερόμενη στην ανάρτηση που έκανε πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον Νίκο Αναστασιάδη για διαφθορά, υπενθύμισε το θέμα των διαβατηρίων. «Νομίζεις ότι θέλω να τα πιστεύω αυτά; Είναι δύσκολο για μένα να πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που βγήκε από το κόμμα που δημιούργησε ο πατέρας μου έφτασε ως εδώ».

Ερωτηθείσα εάν έχει αποδείξεις για το αν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι διεφθαρμένος, παρέπεμψε στα τρία βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη, ενώ διερωτήθηκε, αν αυτά τα βιβλία δεν στοιχειοθετούν αι, γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης δεν σέρνει στα Δικαστήρια τον Μακάριο Δρουσιώτη. «Εγώ δεν έχω τίποτε να κερδίσω ή να χάσω. Δεν περιμένω τίποτα από κανένα, λέω αυτό που νιώθω. Και έχει πολλή κόσμο που νιώθει σαν εμένα απλά δεν το λέει. Δεν βγήκε κανένας», ανέφερε η κα. Κληρίδου.

Αποκαλύψεις για Αβέρωφ

Αναφερόμενη στον Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε μεταξύ άλλων πως αν ζούσε ο πατέρας της θα τον στήριζε για τις Προεδρικές Εκλογές. Κι εγώ, είπε, «εκαμα ότι μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω. Αφού εκανε την πρόταση του για το φυσικό αέριο με έπεισε», ανέφερε ενώ εξήγησε τη συλλογιστική της. «Ο Μαυρογιάννης δεν θα έλυνε το Κυπριακό γιατί έχει το ΑΚΕΛ που έχει δεσμεύσεις με τους Ρώσους που δεν θέλουν λύση του Κυπριακού. Είχα τον Χριστοδουλίδη που δεν θέλει λύση από μόνος του. Ο Αβέρωφ ήταν το λιγότερο κακό», είπε η κα. Κληρίδου.

Ωστόσο καταφέρθηκε και εναντίον του, χαρακτηρίζοντας ως κωλοτούμπα τη στάση του μετά από τη δημοσιοποίηση από την ίδια της ανάρτησης της για τον Νίκο Αναστασιάδη στο Facebook. Όπως αποκάλυψε η ίδια πριν κάνει την εν λόγω ανάρτηση, είχε αναφέρει στον Αβέρωφ Νεοφύτου τι ήθελε να δημοσιοποιήσει και ο ίδιος της πρότεινε να το κάνει μέσω του Facebook. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διερωτήθηκε, γιατί δεν το έπραξε η ίδια από το προηγούμενο βράδυ, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης, ουσιαστικά δήλωνε τη στήριξη του στον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Το συζήτησα με τον Αβέρωφ και μου είπε γιατί δεν το είπες εψές πίσω από τον Πρόεδρο. Βάλτο στο Facebook και θα το προωθήσουμε από εκεί».

Η Καίτη Κληρίδου, σήμερα δηλώνει προδομένη από τον Αβέρωφ, λόγω των δηλώσεων του ιδίου, που λίγες ημέρες αργότερα, την άδειασε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη δήλωση που είχε δημοσιοποιήσει.

«Πρέπει να ντρέπεται γιατί δεν είχε την τόλμη να με πάρει και να απολογηθεί. Πήρα μήνυμα από τη γυναίκα του μέσω τρίτων ότι είχε πολλές πιέσεις και για αυτό το έκανε. Δεν είδε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά την πρώτη Κυριακή είμασταν ρυθμιστές της κατάστασης. Αν ο Αβέρωφ είχε προσεγγίσει τον Μαυρογιάννη και το ΑΚΕΛ και να τους πει ότι θα σας στηρίξουμε και θέλουμε μισή Κυβέρνηση, θα είμασταν μέσα στο παιχνίδι. Μόνο έτσι θα μπορούσε να βγει ο Μαυρογιάννης. Είχαμε ένα πολύ καλό τσανς και αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να το δει ο Αβέρωφ. Το έπαιξε μίζερος και πήγαμε κατά συνείδηση», ανέφερε η Καίτη Κληρίδου.

Αν είσαι τίμιος σήμερα, είσαι γραφικός

Πάντως, για το θέμα του Νίκου Αναστασιάδη και το θέμα της διαφθοράς, η Καίτη Κληρίδου επανήλθε και υπέδειξε πως τα θέματα διαφθοράς, δεν αφορούν μόνο τον ίδιο τον Αναστασιάδη αλλά και το Υπουργικό του. «Δεν είναι μόνο ο Αναστασιάδης, εκείνο όλο το Υπουργικό, εν αντρεπουνται; Εν αντρέπουνται. Να ξέρεις ότι για να είσαι τίμιος σήμερα στην Κύπρο, είσαι γραφικός. Από αυτή την κατάσταση μάλλον επωφελείτο τόσος κόσμος που ή φοβούνταν ή είχαν λόγο να μην μιλήσουν.

Μάλιστα κάκισε το γεγονός, ότι ακόμα και σήμερα κανείς δεν ασχολείται θεσμικά με τα θέματα διαφθοράς. Αναφερόμενη στην καταγγελία Μαυρογιάννη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, ανέφερε πως ακόμα και όταν εκδοθεί το πόρισμα θα πάει στον Γενικό Εισαγγελέα, για τον οποίο όπως είπε, «τον έχει στο τσεπάκι ο Αναστασιάδης.

«Ξέρουμε τι θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας που είναι μέσα στην τσέπη του Αναστασιάδη. Ο πατέρας μου παρόλο που ήταν τα χάλια του τότε όταν βγήκε ο Αναστασιάδης, επέμενε να πάει στη Βουλή για την ορκωμοσία. Σημαίνει ότι πίστευε σε αυτόν τον άνθρωπο. Για αυτό νιώθω προδομένη, όχι για εμένα για τον πατέρα μου. Και επειδή έχω ευαισθησία για τον πατέρα μου για αυτό νιώθω έτσι», είπε η κα. Κληρίδου.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η υπηρεσία που ψηφίζω ενόψει των επικείμενων εκλογών
Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο