Ευθύνες σε τρεις αξιωματικούς καταλογίζει η έρευνα για τα επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος

Ευθύνες σε τρεις αξιωματικούς καταλογίζει η διοικητική έρευνα της Αστυνομίας, σε σχέση με τα σοβαρά επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος, που σημειώθηκαν στις 26 Μαρτίου, όπου οπαδοί έπιασαν στον ύπνο τις Αρχές, οι οποίες ενώ είχαν πληροφορίες παρέμειναν σε πλήρη αδράνεια.

Η έκθεση του Υπαρχηγού Αστυνομίας παραδόθηκε το απόγευμα στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον θα διαταχθούν πειθαρχικές έρευνες.

Παρά το γεγονός ότι μετά τα επεισόδια, η Αστυνομία εμφανίστηκε άμοιρη ευθυνών, εντούτοις λόγω της διαφορετικής θέση της Κυβέρνησης άλλαξε το αφήγημα της, αφού είχαν διαπιστωθεί κενά στο επιχειρησιακό πλάνο.

Ως εκ τούτου διατάχθηκε έρευνα, η οποία καταλήγει σε ευθύνες εναντίον τριών αξιωματικών, οι οποίοι είχαν εμπλοκή στη διαχείριση πληροφοριών και στο επιχειρησιακό σχέδιο, για τα μέτρα στο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Όπως προκαλύπτει φαίνεται να μην αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες που λήφθηκαν και η Αστυνομία να μην έλαβε τα ενδεδειγμένα μετρά, ώστε να αποτρέψει τους χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το γήπεδο σε πεδίο μάχης.,

Η έρευνα δείχνει τρύπες στο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο θα έπρεπε να διαμορφωθεί με βάση τις πληροφορίες, πράγμα το οποίο δεν έγινε και το παιχνίδι δεν έγινε, εξού και δεν επιστρατεύθηκε ο Αίαντας.

Σημειώνεται πως, δεν ελέγχθηκαν ούτε τα λεωφορεία των οπαδών που έφθασαν στη Λευκωσία, παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο πως οι οπαδοί ήταν ετοιμοπόλεμοι.

Επίσης, κενά φαίνεται να υπήρχαν στους ελέγχους κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου επικίνδυνα αντικείμενα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών τις αποφάσεις της, και κατά πόσον θα ανοίξει πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των αξιωματικών.

Παρά το γεγονός πως υφιστάμενοι δείχνουν την εμπλοκή ανώτατων στελεχών της ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων και του ίδιου του Αρχηγού Αστυνομίας, η έρευνα δεν μπορεί να αγγίξει άμεσα τον Αρχηγό με την υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει πως πρόκειται για πολιτικό ζήτημα και ο Αρχηγός είναι υπόλογος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως, ο Αρχηγός είχε παραδεχθεί πως ήταν ενήμερος για το επιχειρησιακό πλάνο.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Είναι καιρός να επανενωθεί το τελευταίο διαιρεμένο κράτος μέλος της ΕΕ
Ο δράστης της επίθεσης κατά του Τραμπ γκούγκλαρε λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Κένεντι
BINTEO: Χαμός στη Βουλή της Τουρκίας-Έπεσε ξύλο μεταξύ βουλευτών του Ερντογάν και του κουρδικού κόμματος
Πέθανε η 38χρονη έγκυος στην Πάτρα που υπέστη τρεις ανακοπές-Νωρίτερα είχε χάσει και το βρέφος της
Απαντά σε Ερντογάν η Αθήνα για το Κυπριακό-«Η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελεί λύση»
Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Γκουτέρες για επανένωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
Το Κόμμα για τα Ζώα καταγγέλλει παγίδευση σκαντζόχοιρων σε δίχτυα
Δεν κάνει πίσω ο Τατάρ-«Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση δύο κρατών»
Λεπτομέρειες για τα νέα κριτήρια ΚΦΙΚΒ-Όσα αλλάζουν με τα δάνεια για στεγαστικά, ανακαίνιση και φωτοβολταϊκά
Καταγγελία Οικολόγων για κακοποιημένα γατάκια που κυκλοφορούν με καμένες και ματωμένες ουρές