Επίθεση φιλίας Ερντογάν στην Ελλάδα-Αναφορά Τσαβούσογλου για τετελεσμένα στην Κύπρο

Ως ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων με τη Ελλάδα βλέπει την πρόσφατη ατμόσφαιρα με την Ελλάδα σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο παραδοσιακό ιφτάρ για τους Τούρκους πρέσβεις, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚP, υποστήριξε ότι η «καλή» ατμόσφαιρα μπορεί να αξιοποιηθεί και ότι «υποστηρίζει τα βήματα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη των Βαλκανίων όπως πάντα και ότι παρ΄όλες τις αδικίες που έχουν υποστεί, η ένταξη (της Τουρκίας) στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος».

Δηλώνοντας ότι το τραπέζι του ιφτάρ είναι πρώτα και κύρια τραπέζι συνομιλίας και αδελφοσύνης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επεσήμανε ότι η σημασία αυτών των τραπεζιών γίνεται καλύτερα κατανοητή σε μια περίοδο που τάσεις όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία εξαπλώνονται σαν μάστιγα.

Σε ιφτάρ που διοργάνωσε η (ΜΚΟ) Διεθνής Ένωση Δημοκρατών (UID) στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία όχι μόνο διασφαλίζει τον εαυτό της μέσω της ενεργειακής της πολιτικής, αλλά και συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής κρίσης στον κόσμο, δεν επιτρέπει τετελεσμένα στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, επιδιώκει τη δίκαιη κατανομή (των πόρων) και μεσολαβεί για τη λύση των παγκόσμιων προβλημάτων.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο