Διαβίβασε καταγγελίες κατά Λοττίδη στο Υπουργικό ο Ελεγκτής-Δεν κοινοποιήθηκαν

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Επιτρόπου Διοικήσεως, που είχε ως αντικείμενο τη διαδικασία διορισμού της Επιτρόπου, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστολή που είχε αποστείλει ο Γενικός Ελεγκτής, αναφορικά με καταγγελίες που δέχθηκε κατά προσώπου που ήταν υποψήφιο για διορισμό, δεν τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην νυν Επίτροπο, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την ίδια, τον επαναδιορισμό της οποίας εισηγήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, «με βάση τον περί Επιτρόπου Διοικήσεως Νόμο (Ν.3/1991), ο Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων («ο Επίτροπος Διοικήσεως») διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου και με προηγούμενη σύμφωνη απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία έλαβε επώνυμη καταγγελία με στοιχεία κατά προσώπου που ήταν υποψήφιο για διορισμό στη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως. «Καθηκόντως διαβίβασε αυτήν και άλλα ενώπιόν της στοιχεία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, με την παράκληση προς την τελευταία όπως διασφαλίσει ότι η κυκλοφορία της επιστολής στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει με τήρηση των διαδικασιών κυκλοφορίας διαβαθμισμένων εγγράφων εμπιστευτικού χαρακτήρα», προστίθεται.

« Όπως προκύπτει από τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που στάλθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, και όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα, δυστυχώς η επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αν και έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα, δεν είχε ενώπιον του όλα τα στοιχεία όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλουν οι αρχές της διαφάνειας και χρηστής διοίκησης», τόνισε η Υπηρεσία.

Καταληκτικά αναφέρεται πως η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται για σκοπούς ενημέρωσης των πολιτών, εφόσον η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Επιτρόπου Διοικήσεως είναι ήδη ενήμερη για το θέμα.

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση