Ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τρεις ληστές του διαμαντιού αξίας 180,000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τρεις ληστές του διαμαντιού, αξίας 180,000 ευρώ, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες όσον αφορά στον τρίτο αναζητούμενο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 43 ετών και ένα άνδρα 44 χρόνων, από τη Γεωργία, εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται. Οι  δύο καταζητούμενοι είχαν αφιχθεί πρόσφατα στην Κύπρο. Σύμφωνα με την αστυνομία η ταυτοποίηση τους έγινε μετά από την εξέταση των εικόνων κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα τόσο στο χρυσοχοείο, όσο και σε άλλα υποστατικά της περιοχής και από μελέτη των οχημάτων που καταγράφηκαν να διέρχονται από το κοσμηματοπωλείο.

Η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων των δύο καταζητούμενων και θα ζητήσει την βοήθεια της Interpol και της Europol για τον εντοπισμό τους. Δεν αποκλείεται οι δράστες να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή να έχουν εξέλθει από μη ελεγχόμενα σημεία από την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με την Αστυνομία. Οι προσπάθειες ταυτοποίησης και του τρίτου ατόμου συνεχίζονται από τους ανακριτές.

Υπενθυμίζεται πως ο ένας εκ των δύο ανδρών επισκέφθηκε πριν λίγες εβδομάδες συγκεκριμένο χρυσοχοείο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, εκφράζοντας πρόθεση να αγοράσει ένα διαμάντι.

Την περασμένη Δευτέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα, ο άντρας, συνοδευόμενος από ακόμη έναν άντρα και μια γυναίκα, μετέβηκαν στο χρυσοχοείο και αγόρασαν μια χρυσή αλυσίδα αξίας 400 ευρώ, ενώ ζήτησαν να δουν και το διαμάντι.

Με τέχνασμα, οι τρεις φέρεται να κατάφεραν να ξεγελάσουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και να ανταλλάξουν το πέντε καρατίων διαμάντι, με ομοίωμα και ακολούθως αναχώρησαν.

Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής λίγο αργότερα και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία καλεί οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25-805057 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

IMG-3fb34f426a09930e6db60559d441b397-V.width-800

IMG-095317486feaa4397db00408d88a8244-V.width-800

IMG-24fd3962e44382a4c88c1cb3b7ec7696-V.width-800

Δειτε Επισης

Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Πάφο για εργασίες
Στη ΜΕΘ ο 16χρονος μαθητής της Τεχνικής-Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο λόγω καραμπόλας-Δόθηκε κυκλοφορία η λωρίδα που είχε κλείσει
Τυλίχτηκε στις φλόγες οικία στην Τ/κ συνοικία στη Λεμεσό-Επηρεάστηκε η οροφή διπλανής κατοικίας
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε περίπτερα στον Στρόβολο (pics)
Συνάντηση Αρναούτη με Αρχηγό Αστυνομίας ΒΒ-Στο επίκεντρο θέματα που αφορούσαν τα δύο μέρη
Χειροπέδες σε 18χρονο για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Στις πέντε οι συλλήψεις
Ψάχνουν λύσεις για 65 ειδικούς αστυφύλακες που πέρασαν τις εξετάσεις αλλά δεν άλλαξαν μισθολογική κλίμακα
Διπλάσιοι οι νεαροί κρατούμενοι στις Κεντρικές-Συζητούν αύξηση ποινών για μεταφορά ναρκωτικών σε χώρους κράτησης
Στις φλόγες σουβλατζίδικο στη Λευκωσία-Υπέστη ζημιές στο εσωτερικό και στον εξοπλισμό του