Η λίστα των must για ποιοτική εργασία από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι ήταν μια αδήριτη ανάγκη που προέκυψε μέσα στην πανδημία. Θα τολμούσα να πω ότι πιαστήκαμε -η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον από εμάς- απροετοίμαστοι, για το πώς θα οργανώσουμε τον χώρο μας για να παράγουμε εργασία.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, στο πρώτο lock down να κρατάω το laptop και να πηγαίνω σε κατάσταση απελπισίας από δωμάτιο σε δωμάτιο, για να εντοπίσω εκείνο το σημείο του σπιτιού μου, στο οποίο θα μπορούσα επιτέλους να εργαστώ και να παραμείνω συγκεντρωμένη. Από εκεί κι έπειτα, ήτανε λες και έπαιζα μουσικές καρέκλες. Μέχρι και την αναπαυτική της βεράντας δοκίμασα μήπως και με βολέψει αλλά και αυτό βλέπετε ανεπιτυχώς, μιας και το καταπονημένο μου σβέρκο είχε άλλη γνώμη.

Δηλώνω από τους τυχερούς εργαζόμενους, καθώς δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να δημιουργήσω το δικό μου γραφείο στο σπίτι, ένα ιδανικό σημείο στο οποίο μπορούσα να εργάζομαι με άνεση και συν τω χρόνω να παράγω έργο, καλύτερα και από το φυσικό εργασιακό μου περιβάλλον.

Είχα βλέπετε υπόψη μου, την ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ, (IKEA.com.cy), στην οποία κατά καιρούς έριχνα ματιές για διάφορες αγορές που χρειάστηκε να κάνω, ακόμη και για να κλέβω ιδέες διακόσμησης για τον δικό μου χώρο. Μου είχαν αποτυπωθεί χαρακτηριστικά στο μυαλό τα γραφεία στο σπίτι που πρότεινε η ΙΚΕΑ και ομολογώ ότι ήμουν εντυπωσιασμένη από το πώς μπορεί να οργανωθεί ένας χώρος εντός σπιτιού και να καταστεί το ιδανικό σημείο για εργασία, από την επίπλωση και τον σωστό φωτισμό μέχρι τον εξοπλισμό.

Ασφαλώς, η σκέψη προ πανδημίας, ήταν ποιος να χρειαστεί κάτι τέτοιο, εκτός από τους μαθητές και τους φοιτητές, ένας προβληματισμός που δεν κράτησε πολύ, καθώς ήμουν στην πρώτη γραμμή, ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν από την αρχή να φτιάξουν το δικό τους γραφείο στο σπίτι.

Και αφού όπως φάνηκε, η τάση αυτή ήρθε για να μείνει, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος, πλέον όλοι όσοι εργαζόμαστε από το σπίτι είτε καθημερινά, είτε μερικές ημέρες της εβδομάδας, θέλουμε το γραφείο μας όπως και να έχει, να ανταποκρίνεται στις δικές μας ξεχωριστές ανάγκες τις οποίες μόνο η ΙΚΕΑ μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω.

Untitled-34 ok

Έτσι δημιούργησα το δικό μου γραφείο

Στην πράξη τώρα, το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να φτιάξεις το γραφείο σου όπως εσύ προτιμάς και σε βολεύει καλύτερα.

  • Το γραφείο

Ασφαλώς το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσεις, όπως έπραξα και εγώ, είναι το γραφείο, το οποίο πρέπει να ταιριάζει πρώτα και κύρια στον δικό σου χώρο, αλλά και στο δικό σου στυλ. Και όταν λέμε για γραφείο στην ΙΚΕΑ, δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό έπιπλο, αλλά σε ένα ολόκληρο σύστημα με επαγγελματικά χαρακτηριστικά, το οποίο παίρνει τη μορφή που εμείς επιθυμούμε, ξεκινώντας από το σχέδιο, τις συρταριέρες, τα ράφια και τη βιβλιοθήκη και φθάνοντας μέχρι το χρώμα, τη γραμμή και το ύφος. Είναι τόσο μεγάλη η γκάμα γραφείων της ΙΚΕΑ, που για αντιληφθείτε αυτό που λέμε πρακτικότητα, θα πρέπει να σας πω ότι μπορεί να καλύψει ακόμη και τις ανάγκες εκείνων που μπορεί παρακαλώ να μην εργάζονται σε ένα σταθερό σημείο του σπιτιού. Πώς γίνεται αυτό, με το ειδικό τρόλεϊ που υπάρχει διαθέσιμο. Αυτό μαζί με άλλες τόσες έξυπνες λύσεις.

  • Η καρέκλα

Αλίμονο σε όσους επιχείρησαν να εργαστούν καθισμένοι σε καρέκλα της κουζίνας, του σαλονιού, της βεράντας, ακόμη και σε stool. Εκείνοι ξέρουν πόσο άβολο και ανθυγιεινό είναι για το σώμα μας κάτι τέτοιο. Είναι γι’ αυτό που η ΙΚΕΑ, μέσα από μια τεράστια ποικιλία σε ειδικές καρέκλες γραφείου, φροντίζει ώστε η εργασία να γίνεται ανώδυνα και ξεκούραστα, χωρίς καταπόνηση σβέρκου, σπονδύλου και κάθε άρθρωσης.

3

  • Ο φωτισμός

Όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι ο φωτισμός επηρεάζει την εργασία μας και συμβάλλει στην αποδοτικότητά μας. Τα φωτιστικά γραφείου που διατίθενται στην ΙΚΕΑ με βεβαιότητα μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα στυλ και όλα τα μεγέθη γραφείων. Υπάρχουν για παράδειγμα τα επιτραπέζια σταθερά φωτιστικά, αλλά και εκείνα με ρυθμιζόμενο βραχίονα. Σε περιπτώσεις μάλιστα μικρότερων γραφείων, διατίθενται και τα φωτιστικά με μανταλάκι, από τις εξυπνότερες λύσεις που υπάρχουν στην αγορά φωτισμού, χωρίς να είναι και τα μοναδικά.

Untitled-3

  • Τα καλώδια

Αυτά κι αν είναι πονοκέφαλος. Ιδιαίτερα όταν σου αρέσει η τάξη και θέλεις ως δια μαγείας να εξαφανίσεις εκείνο το αντιαισθητικό κουβάρι καλωδίων από τα μάτια σου. Στην πραγματικότητα η ΙΚΕΑ δεν κάνει μαγικά, έχει όμως εκείνες όλες τις λύσεις και τα αξεσουάρ, που τακτοποιούν τον χώρο αλλά τον διατηρούν συγυρισμένο και κυρίως τον καθιστούν ασφαλή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Untitled-33 ok

Είναι όλες αυτές οι λύσεις που καθιστούν την ΙΚΕΑ νούμερο ένα επιλογή για γραφείο στο σπίτι, είτε μιλάμε για ποιότητα, είτε για επιλογές, είτε για τιμή. Μια επιτόπου επίσκεψη, ή ακόμη και χρησιμοποιώντας τα διάφορα κανάλια που έχει στη διάθεση των καταναλωτών η ΙΚΕΑ, μπορεί να σας πείσει. Όπως ακριβώς συνέβη μαζί μου και πλέον εργάζομαι με άνεση και ευχάριστα από τον χώρο μου.

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος