Τι έδειξε το τεστ DNA για την κοπέλα που ισχυριζόταν ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν

Η 21χρονη Πολωνή που ισχυρίστηκε πως είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία είχε εξαφανιστεί από το θέρετρο όπου παραθέριζε με τους γονείς της στην Πορτογαλία, δεν είναι τελικά το αγνοούμενο κορίτσι, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του DNA.

Η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν ισχυρίστηκε πως είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, παρότι οι ίδιοι οι γονείς της χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της «ψέματα και χειραγώγηση».

Η Γουέντελ εμφανίστηκε μάλιστα ακόμη και στην αμερικανική εκπομπή «Dr Phil», όπου είπε ότι άρχισε να υποψιάζεται πως ήταν η Μαντλίν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει καμία απόδειξη για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ DNA Όμως, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη αυτή, η 21χρονη έλαβε τα αποτελέσματα του τεστ DNA που αποφάνθηκαν πως δεν ήταν το αγνοούμενο κορίτσι. Αντιθέτως, τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν πως είναι πράγματι από την Πολωνία -όπως επέμεναν οι γονείς της- με κάποια λιθουανική και ρουμανική κληρονομιά, αναφέρει το Radar Online.

Η Μαντλίν ΜακΚαν

«Είναι απολύτως 100% από την Πολωνία» δήλωσε η δρ Φία Γιόχανσον, ιδιωτική ερευνήτρια και μέντιουμ που βοηθούσε τη Γουέντελ. «Έχει ένα μικρό ποσοστό λιθουανικής και ρωσικής καταγωγής, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεως δείχνουν ότι είναι Πολωνή» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Μαντλίν, τότε 3 ετών, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia de Luz της Πορτογαλίας το 2007, γεγονός που θα την έκανε τώρα περίπου 19 ετών -δύο χρόνια νεότερη από τη Γουέντελ-, με αποτέλεσμα πολλοί να μην πιστέψουν τους ισχυρισμούς της 21χρονης Πολωνής.

Γιατί πιστεύει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν

Η Γουέντελ ισχυρίστηκε, επίσης, πως δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλα κομμάτια της παιδικής της ηλικίας και δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της, καθώς δεν έχει δει το πιστοποιητικό γέννησής της - ένας ισχυρισμός που αντικρούεται έντονα από τους γονείς της.

«Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου ανάμνηση είναι πολύ έντονη και αφορά διακοπές σε ένα ζεστό μέρος όπου υπάρχει μια παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια» είχε δηλώσει. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτή την ανάμνηση».

Η έφηβη Τζούλια Γουέντελ

Όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στην αμερικανική εκπομπή, η μητέρα της πάντα άλλαζε θέμα όταν η Γουέντελ αναφερόταν στη γέννησή της και «δεν ήθελε να μου δείξει καμία απόδειξη». Όπως είπε, «όταν της ζήτησαν τεστ DNA, όταν της ζήτησαν κάποιες φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της, κάποιες παιδικές φωτογραφίες… αρνήθηκε».

Τι απαντούν οι γονείς της σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς της

Οι Πολωνοί γονείς της όμως αντικρούουν και αυτά τα επιχειρήματα. Σε δήλωσή τους είπαν: «Για εμάς ως οικογένεια είναι προφανές πως η Τζούλια είναι η κόρη μας, η εγγονή μας, η αδερφή μας, η ανιψιά μας, η ξαδέρφη μας. Έχουμε αναμνήσεις, έχουμε φωτογραφίες. Η Τζούλια έχει επίσης αυτές τις φωτογραφίες επειδή τις πήρε από το σπίτι της οικογένειας μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης, καθώς και πολλά εξιτήρια νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε πάντα να κατανοήσουμε όλα αυτά που συνέβαιναν με την Τζούλια. Απειλές στη διεύθυνσή μας από την Τζούλια, τα ψέματα και οι χειρισμοί της, η δραστηριότητά της στο Διαδίκτυο… τα έχουμε δει όλα και προσπαθήσαμε να τα αποτρέψουμε, να τα εξηγήσουμε, της ζητήσαμε να σταματήσει».

Η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ

Και πρόσθεσαν: «Προσπαθούσαμε πάντα να τη βοηθήσουμε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η Τζούλια έχει πλέον ενηλικιωθεί. Μετακόμισε από το σπίτι μας. Αρνείται τη θεραπεία, δεν παίρνει τακτικά φάρμακα. Επίσης, δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα θεραπείας σε ένα πολύ καλό κέντρο στην Πολωνία, το οποίο δέχτηκε να τη δει».

Εξήγησαν, επίσης, ότι είχαν προσφερθεί να παράσχουν στην κόρη τους θεραπευτές, φάρμακα και υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτοντας: «Η Τζούλια ήθελε κάποτε να γίνει τραγουδίστρια, μοντέλο. Πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι έχει 1 εκατομμύριο ακολούθους. Το Διαδίκτυο δεν θα ξεχάσει και είναι προφανές ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν. Είμαστε συντετριμμένοι με την παρούσα κατάσταση».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Το BBC εντόπισε στο Ιράκ τον πλέον καταζητούμενο δουλέμπορο-Η δράση του «Σκορπιού»
Η Γενική Συνέλευση στηρίζει το αίτημα των Παλαιστίνιων για ένταξή τους, ως πλήρες μέλος, στον Οργανισμό
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
ΓΓ ΟΗΕ: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα θα είναι τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Στις ΗΠΑ η Αστυνομία διέλυσε δύο καταυλισμούς φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών
Περίπου 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία
Ο αντιπρόεδρος της Μάλτας παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου διαφθοράς
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι