Μάχη για να έχουν όλοι ένα πιάτο φαγητό το Πάσχα-Έκκληση για πακέτα αγάπης στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ

Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι ανάγκες στην κοινωνία, όπως φαίνεται από τον αριθμό των προσώπων που ζητούν βοήθεια από οργανισμούς και οργανώσεις, ενόψει των εορτών του Πάσχα, όπως είναι το Σπίτι της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ), στο Καϊμακλί, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση, αλλά τους κρατικούς αξιωματούχους.

Η φράση κάθε πέρσι και καλύτερα ταιριάζει γάντι στην περίσταση, αφού φέτος το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ πρέπει να ετοιμάσει και να προσφέρει πέραν των 75 πακέτων σε άπορες οικογένειες που χρειάζονται στήριξη στην περιοχή του Καϊμακλίου, σε σύγκριση με τα 55 με 60 που προσφέρθηκαν πέρυσι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι κ. Κάτια Λουκά και η κ. Σταυρούλα Φιλίππου που διαχειρίζονται το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ, στέκονται ασπίδα στους άπορους συμπολίτες μας, τους οποίους θέλουν να βοηθήσουν και φέτος το Πάσχα, ώστε να μην λείψει τίποτα από το γιορτινό τους τραπέζι. Για το λόγο αυτό άρχισαν από νωρίς τις προετοιμασίες τους, ώστε να προλάβουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

Για να το πετύχουν αυτό όμως χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος είτε Χριστούγεννα, είτε Πάσχα στέκεται αλληλέγγυος τους, προσφέροντας υλικά αγαθά ή χρήματα, για να μπορέσουν να αγοράσουν τις προμήθειες που χρειάζονται και να ετοιμάσουν τα πακέτα αγάπης.

Οι δύο ηλικιωμένες προσφέρουν για πάρα πολλά χρόνια αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να μην μείνει κανένα σπίτι και κανένας άνθρωπος χωρίς τα βασικά ενόψει των εορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι γιαγιούλες που στηρίζουν άπορους-Τραγικές ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες

Δυστυχώς τα πράγματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά και όπως γνωρίζουν πολύ καλά εάν δεν καλέσουν τον κόσμο να συνεισφέρει στην προσπάθειά τους, τότε δύσκολα θα καταφέρουν να δημιουργήσουν όλα τα πακέτα αγάπης που χρειάζονται.

Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Κάτια Λουκά εξήγησε ότι στα πακέτα βάζουν μεταξύ άλλων ελαιόλαδο, ηλιανθέλαιο, καφέ, ζάχαρη, μπισκότα και σοκολάτες, ενώ προσφέρουν επίσης τόνους ή κονσέρβες κρέατος, αναλόγως του τι προτιμούν οι οικογένειες. Επίσης βάζουν κριθαράκι, πλιγούρι, χαρτομάντηλα, λεμονάδες και χυμούς.

«Προσφέρουμε ακόμα κιμά, κοτόπουλο, χαλλούμι και φλαούνες, τις οποίες παρασκευάζουμε μόνοι μας. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, χρειαζόμαστε πολλά υλικά και παρακαλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, φυστικέλαιο, ρύζι γλασέ, ζάχαρη, αλεύρι χωριάτικο, αυγά, χαλούμια, κοτόπουλα, κιμά. Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήρθε γυναίκα και μας ζήτησε λάδι να τηγανίσει ένα αυγό, γιατί ήταν απλήρωτη…»

Η έκκληση, οι ευχαριστίες και το παράπονο

Η κ. Κάτια, απηύθυνε έκκληση ώστε να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί στο δύσκολο έργο τους, ενώ ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την υπεραγορά Παπαγιάννη για την βοήθειά που τους παρέχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Ευχαριστούμε την υπεραγορά «Παπαγιάννης του κ. Κυριάκου Παπαγιάννη, τον κοινοτάρχη μας, ο οποίος μας βοηθά, τις λαϊκές οργανώσεις που επίσης μας βοηθούν, αλλά και τον απλό κόσμο.

Θέλω όμως να κάνω μια έκκληση, ξανά, στις νοικοκυρές, να ανοίξουν τα ντουλάπια τους και να μας βοηθήσουν. Αν ανοίξουν τα ντουλάπια τους κάτι θα βρουν για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι θα αναγεννηθεί και στον φτωχό πολίτη η αγάπη στο σπίτι του».

Το παράπονο της κ. Κάτιας είναι πως εάν δεν τους στηρίξουν οι απλοί πολίτες, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν, αφού δυστυχώς οι πλείστες μεγάλες εταιρείες δεν προσφέρονται να στηρίξουν τον συνάνθρωπό τους, όπως υποστηρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πώς να περάσουμε καλά τις γιορτές όταν οι διπλανοί μας δεν έχουν ούτε γάλα;»

Δειτε Επισης

Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις