Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Σουδάν

Η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Σουδάν παρατάθηκε την Κυριακή και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF).

«Σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώνουμε την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στυγερό έγκλημα στις ΗΠΑ-Σκότωσε με 35 μαχαιριές την πρώην του και την άφησε δίπλα στον δίχρονο γιο τους
Ένας νεκρός και 25 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό κοντά στο Αμβούργο
Μετά τις πυρκαγιές, χτυπά καταιγίδα εγείρει φόβους για κατολισθήσεις στο Λος Άντζελες
Αιφνιδιαστική επιδρομή της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας
Ετοιμάζεται να παρουσιάσει συνολικό όραμα για ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας το Κάιρο
Ο Ζελένσκι έτοιμος να ανταλλάξει εδάφη στο Κουρσκ με ουκρανικά εδάφη υπό κατοχή
Εντεκάχρονη στη Γαλλία βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δάσος κοντά στο σχολείο της
Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας
Ένας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από το Αμβούργο
Πύραυλοι Κρουζ ενσωματώνονται στο ντρόουν της Τουρκίας, ανακοίνωσε η ROKETSAN