Περιμένουν ακόμη απάντηση από τον ΠτΔ οι πρατηριούχοι-Συνεχίζονται οι ροές στα κατεχόμενα

Στο περίμενε βρίσκονται ακόμη οι πρατηριούχοι, σχετικά με το αίτημά τους για κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και ιδιαίτερα τις ασταμάτητες ροές προς τα κατεχόμενα για ανεφοδιασμό καυσίμων, όπως και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επικρατεί ανάμεσά τους. Οι πρατηριούχοι, είχαν αποστείλει σχετική επιστολή στο Προεδρικό στα μέσα Μαρτίου, ωστόσο, καμία απάντηση δεν έχουν λάβει ακόμη για το αίτημά τους.

Πάντως, το ποτήρι της υπομονής, έχει ήδη ξεχειλίσει για τους πρατηριούχους, αφού καθημερινώς, είναι ευδιάκριτη η κατάσταση που επικρατεί στα οδοφράγματα και οι ουρές που σχηματίζονται από οχήματα για να μεταβούν στα κατεχόμενα με απώτερο σκοπό να γεμίσουν το ντεπόζιτο με φθηνότερα καύσιμα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν την ίδια ώρα οι πρατηριούχοι, πλέον οι Ελληνοκύπριοι, δεν μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για ανεφοδιασμό καυσίμων, αλλά και για να αγοράσουν και διάφορα προϊόντα από υπεραγορές του ψευδοκράτους, αφού φαίνεται ότι οι τιμές είναι φθηνότερες.

Μάλιστα, ιδιαίτερο πονοκέφαλο προκαλεί και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει στο παζάρι για τους πρατηριούχους, αφού όπως υποστηρίζουν, διάφορα εταιρικά πρατήρια και ορισμένοι πρατηριούχοι, πωλούν πιο φθηνά τα καύσιμα, από την τιμή που τα αγοράζει η μάζα των πρατηριούχων τα καύσιμα. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι αρκετά πρατήρια να οδηγούνται προς λουκέτο και ιδιαιτέρως αυτά της Ελεύθερης Αμμοχώστου και της Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER, o Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, «αποστείλαμε επίσημη επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, πριν δυο βδομάδες περίπου για κατεπείγουσα συνάντηση, ωστόσο ακόμη περιμένουμε την απάντηση για το πότε θα συναντηθούμε, για να συζητήσουμε τα προβλήματα των πρατηριούχων».

Σημαντικό πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου, «είναι οι ροές που συνεχίζονται ασταμάτητα προς τα κατεχόμενα για ανεφοδιασμό καυσίμων, αλλά επίσης σημαντικό ζήτημα που προκύπτει το τελευταίο διάστημα, είναι και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται τα πρατήρια από τις εταιρείες τους. Ουσιαστικά, διάφορα εταιρικά πρατήρια και ορισμένοι πρατηριούχοι, πωλούν πιο φθηνά τα καύσιμα, από την τιμή που αγοράζει η μάζα των πρατηριούχων».

Αυτό το φαινόμενο, εξήγησε, «έχει ως αποτέλεσμα τον σοβαρό αντίκτυπο στους πρατηριούχους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και να καταστρέφονται οι πρατηριούχοι. Πρατήρια ιδιόκτητα των εταιρειών, πωλούν τιμές χαμηλότερες, απ’ ότι πωλούν στους πρατηριούχους τους. Πωλούν λιανικός ουσιαστικά πιο χαμηλά, απ’ όσο πωλούν στους πρατηριούχους».

Ταυτόχρονα, οι ροές προς τα κατεχόμενα συνεχίζονται και μάλιστα, μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Χριστοδούλου, «καθώς έχουν μπει ήδη και άλλα προϊόντα στο πρόγραμμα της αγοράς των Ελληνοκυπρίων και γι’ αυτό τον λόγο πάνε μαζικά αρκετοί συμπολίτες μας και συνδυάζουν τον ανεφοδιασμό καυσίμων, με την αγορά διαφόρων άλλων προϊόντων, που είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά των ελεύθερων περιοχών. Πλέον, δεν είναι μόνο τα καύσιμα πιο φθηνά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα στην αγορά».

Όσον αφορά τα πρατήρια που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα, αυτά φαίνεται να βρίσκονται στην πράσινη γραμμή αλλά και γενικώς, όσα βρίσκονται στη Λευκωσία και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Πάντως, σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, φαίνεται να βρίσκονται σε πτωτική τάση αυτό το διάστημα και αναμένεται ότι την επόμενη βδομάδα θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. «Έγιναν δυο μειώσεις για το πετρέλαιο κίνησης, αλλά αναμένουμε ότι από την επόμενη βδομάδα θα γίνουν μειώσεις από όλες τις εταιρείες και επίσης σε όλα τα καύσιμα, τόσο στο πετρέλαιο, όσο και στη βενζίνη».

Δειτε Επισης

Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα