Στον Κύπριο Χρίστο Τελεβάντου το πρώτο βραβείο μιούζικαλ στο Λονδίνο

Σημαντική διάκριση για την Κύπρο, στον τομέα του πολιτισμού, αφού το πρώτο βραβείο μιούζικαλ στο Λονδίνο, απονεμήθηκε στον φοιτητή Χρίστο Τελεβάντου.

Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Τελεβάντου εκπροσωπούσε την Κύπρο, σε διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου ανάμεσα σε τόσο ταλαντούχους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες του κόσμου. Έκανε ακρόαση και στη συνέχεια επιλέχθηκε ως ένας από τους φιναλίστς, που θα διαγωνίζονταν ζωντανά επί θεατρικής σκηνής στο Λονδίνο, εκπροσωπόντας έτσι την Κύπρο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Παραστατικών Τεχνών εν ονόματι "Stars of the Albion".

Ο Χρίστος έχει στο βιογραφικό του μπόλικα πρώτα βραβεία, σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, που εκπροσώπησε την Κύπρο, ενώ θα ήθελε σταδιακά να εκπροσωπεί επιτυχώς την Κύπρο σε περισσότερους και ακόμα υψηλότερου βεληνεκούς διεθνείς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό!

Ο Χρίστος είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με κατεύθυνση την Τζαζ, καθώς φοιτά στο τμήμα Μιούζικαλ του Future Academy of Arts.Παράλληλα, εργάζεται ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο τραγούδι, το θέατρο με τον δικό του, προσωπικό τρόπο. Η πιο ενεργή του καλλιτεχνική ενασχόληση σημειώνει τώρα εννέα (9) χρόνια.

«Μία προσωπική μου στιγμή που νιώθω ότι με είχε ενδυναμώσει πνευματικά, ενθαρρύνει και εμπνεύσει στην πορεία, ήταν το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα φωνητικής που είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου με την αγαπημένη μου δασκάλα φωνητικής Μαρία Ρουκά η οποία τώρα διαμένει στην Αθήνα. Ακούγοντάς με για πρώτη φορά, μου είχε εκφράσει αυθόρμητα το εξής: "Άμα ακούω τέτοιο μέταλλο φωνής από το πρώτο κιόλας μάθημα, μαζί σου θα κάνω Μιούζικαλ". Και εν τέλει, έγινε πραγματικότητα! Αν και τότε είχα εκπλαγεί από αυτή τη δήλωσή της αφού τότε ακόμη δεν ήξερα καν κατα πόσο είχα τις δυνατότητες, απλά είχα πάει δοκιμαστικά επειδή μου άρεσε να τραγουδάω», ανέφερε στον REPORTER.

Πρόσφατα, μάλιστα, συμμετείχε σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Μιούζικαλ Mamma Mia, που πραγματοποιήθηκε με υψηλή επιτυχία την Περασμένη Κυριακή 23 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, αποσπώντας εντυπωσιακές κριτικές, συγκίνιση και ενθουσιασμό από το κυπριακό κοινό. Μία παράσταση υπερπαραγωγή, με ζωντανή ορχήστρα, 100μελή χορωδία, χορευτές και ηθοποιούς της σχολής Future Academy of Arts. Όλα τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την οικονομική στήριξη του Εξειδικευμένου Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.

Δειτε Επισης

Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%