Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί-Τρέχει η Πυροσβεστική

Αρκετά προβλήματα δημιούργησαν, τελικά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Κύπρο, με την Πυροσβεστική να τρέχει σε όλες τις επαρχίες για να προσφέρει βοήθεια, σε όσους χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, από τις 11:00 το πρωί, όταν και ξεκίνησαν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες και μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 34 κλήσεις σε όλη την Κύπρο, που αφορούσαν σε πτώσεις δέντρων, σε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια και σε απεγκλωβισμό οδηγών, με την πρωτεύουσα να βρίσκεται στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά, στα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική, αφορούν:

-Λευκωσία : 15 κλήσεις (άντλησης), 1 βοήθεια οχημάτων παγιδευμένα σε φώτα τροχαίας και 14 κλήσεις για πτώσεις δένδρων και αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά.

-Λάρνακα: 0

-Λεμεσός : 1 πτώση κεραυνού σε φοινικιά, 1 ρυμούλκηση οχήματος και 1 άντληση ομβρίων υδάτων από οικία

-Πάφος: 1 άντληση νερού

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, για την επαρχία Λευκωσίας εργάζονται δύο συνεργεία άντλησης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ομάδες του Δημαρχείου Στροβόλου, οι οργανωμένες εθελοντικές ομάδες ΕΤΕΑ και Support Cy και είναι σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, στους αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας-Λεμεσού και Λευκωσίας-Λάρνακας, λόγω έντονης βροχόπτωσης, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί άλλη ανακοίνωση, με την Αστυνομία να σημειώνει πως η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού παρά το χωριό Καντού.

Στα λευκά το Τρόοδος, υδροστόβιλοι στην Πάφο

Στο μεταξύ, οι κορυφές του Τροόδους έχουν και πάλι ντυθεί στα λευκά, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και της χιονόπτωσης, ενώ έχει δημιουργηθεί παγετός στο δρόμο. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, λόγω παγετού.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δρόμοι προς το Τρόοδος είχαν ανοίξει για όλα τα οχήματα.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταφτάνουν από την Πάφο, όπου παρατηρούνται υδροστρόβιλοι.

Άσπρισαν οι δρόμοι

Λόγω της κακοκαιρίας, άσπρισαν οι δρόμοι στον Άγιο Αμβρόσιο, όπου παρατηρήθηκε έντονη χαλαζόπτωση. Η Αστυνομία ανέφερε πως από το χωριό Άγιος Αμβρόσιος μέχρι την Πάχνα, λόγω έντονης χαλαζόπτωσης, ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος. Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πάντως, χαλαζόπτωση επικρατεί σε όλη την Κύπρο, με τις εικόνες να προκαλούν αίσθηση, αφού δύο μέρες πριν τον ερχομό του Μαΐου, οι δρόμοι ντύθηκαν στα λευκά.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κλειστή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο λόγω καράμπολας-Στο σημείο μέλη της Αστυνομίας
Τυλίχτηκε στις φλόγες οικία στην Τ/κ συνοικία στη Λεμεσό-Επηρεάστηκε η οροφή διπλανής κατοικίας
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε περίπτερα στον Στρόβολο (pics)
Συνάντηση Αρναούτη με Αρχηγό Αστυνομίας ΒΒ-Στο επίκεντρο θέματα που αφορούσαν τα δύο μέρη
Χειροπέδες σε 18χρονο για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Στις πέντε οι συλλήψεις
Ψάχνουν λύσεις για 65 ειδικούς αστυφύλακες που πέρασαν τις εξετάσεις αλλά δεν άλλαξαν μισθολογική κλίμακα
Διπλάσιοι οι νεαροί κρατούμενοι στις Κεντρικές-Συζητούν αύξηση ποινών για μεταφορά ναρκωτικών σε χώρους κράτησης
Στις φλόγες σουβλατζίδικο στη Λευκωσία-Υπέστη ζημιές στο εσωτερικό και στον εξοπλισμό του
Υπό κράτηση για δυο ημέρες τα τρια άτομα για επεισόδια στις Φοινικούδες
Παράνομες οι έρευνες της Αστυνομίας στις Κεντρικές χωρίς εντάλματα-Έκθεση της Επιτρόπου με αυστηρές υποδείξεις