Κάμερες έδειξαν τον χάκερ να αγοράζει φτυάρι και γάντια-Μαρτυρία πως σχεδίαζαν απαγωγή Περικλέους

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν οι τέσσερις νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από τις 20 Απριλίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση απαγωγής με σκοπό τον φόνο.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί:

  • Ο 25χρονος χάκερ, υπό αριθμόν ένα ύποπτος
  • Ο 37χρονος στον οποίο ανήκει το όχημα που οδηγούσε ο χάκερ
  • Ένας 50χρονος
  • Ένας 38χρονος
  • Ο 71χρονος θείος του χάκερ
  • Η 59χρονη μητέρα του χάκερ

Οι τέσσερις τελευταία συνελήφθησαν το τελευταίο 24χρονο μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, οι οποίοι φαίνεται να έχουν σχέση με τον 25χρονο χάκερ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση, αφού ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία πως ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με τον Περικλέους προτού εξαφανιστεί. Επίσης, ο χάκερ και ο Περικλέους είχαν διάφορες προστριβές το τελευταίο διάστημα, ενώ ο 25χρονος είχε καταγγείλει τον αγνοούμενο για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και ξυλοδαρμό, ωστόσο στη συνέχεια οι καταγγελίες αποσύρθηκαν.

Στο κάδρο των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες εστιάζονται οι έρευνες, καθώς και αριθμός οχημάτων.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, ο ανακριτής Κώστας Μιχαήλ, ζήτησε την κράτηση των υπόπτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο όρκος του ανακριτή

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, η μητέρα του χάκερ είναι ύποπτη για συνέργεια μετά την διάπραξη των αδικημάτων, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ύποπτοι για συνομωσία για απαγωγή με σκοπό τον φόνο.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, το τελευταίο σήμα του Περικλέους εντοπίζεται στις 20:06 της 20ης Απριλίου, ενώ το όχημα που οδηγούσε ο αγνοούμενος ανήκει σε αλλοδαπό που του το είχε δώσει.

Ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία, πως ο 25χρονος χάκερ έφτασε στην οικία του Περικλέους με συγκεκριμένο όχημα, που ανήκει στον 37χρονο ύποπτο, δεύτερο συλληφθέντα, που είχε τεθεί υπό κράτηση και διαπιστώθηκε πως όταν κλήθηκε αρχικά για κατάθεση έδωσε ψευδείς πληροφορίες στους ανακριτές. Στο εν λόγω όχημα, εντοπίστηκαν γάντια και μαχαίρι.

Όπως είπε ο ανακριτής, οι σχέσεις του χάκερ με τον Περικλέους ήταν συγκρουσιακές, αφού ο δεύτερος φέρεται να του είχε κλέψει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και ένα ρολόι σημαντικής αξίας. Είχε γίνει καταγγελία στις 14 Μαρτίου, κατά την οποία ο χάκερ είχε αναφέρει πως τον είχε ρίξει επίσης από το όχημα και τραυματίστηκε.

Σε έρευνα στην οικία του 25χρονου χάκερ, εντοπίστηκαν δύο ρόπαλα, ενώ υπάρχει μαρτυρία πως ο Περικλέους τον απείλησε με πιστόλι. Ακολούθως, ο χάκερ έτρεξε να διαφύγει και ο Περικλέους τον εντόπισε και τον απείλησε.

Σε έρευνα σε ξενοδοχείο που διέμενε ο χάκερ, εντοπίστηκαν χειροπέδες, ωστόσο ανακρινόμενος ο 25χρονος διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και δεν απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Σε σχέση με τον δεύτερο ύποπτο, 37 ετών, ο οποίος πλέον συνεργάζεται με τις Αρχές, κατονόμασε τον 38χρονο ως τον μεσολαβητή που διευθέτησε να δοθεί όχημα στον 25χρονο χάκερ. Πρόκειται για το όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή, όπου ήταν το τελευταίο σήμα του κινητού του Περικλέους.

Στην οικία του 38χρονου, εντοπίστηκε ένα τεκμήριο, ενώ προέκυψε μαρτυρία πως τον ο εν λόγω ύποπτος είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπο πως αγόρασαν ρόπαλα, ώστε να απαγάγουν μαζί με τον χάκερ, τον Άγγελο Περικλέους.

Επιπρόσθετα, υπάρχει μαρτυρία πως ο 38χρονος μαζί με τον θείο του χάκερ αλλά και τον ίδιο τον χάκερ, είχαν μεταβεί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου, όπου εντοπίστηκε καμένο το όχημα, για να κάψουν το όχημα.

Στην κατάθεση της η μητέρα του χάκερ, ανέφερε πως διαμένει περιστασιακά μαζί της και πως το βράδυ της 20ης Απριλίου είχε κοιμηθεί στο σπίτι της. Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως είπε ψέματα στις Αρχές, αφού προέκυψε μαρτυρία ότι ο 25χρονος εκείνη την μέρα επισκέφθηκε κατάστημα όπου αγόρασε φτυάρια, γάντια και κολλητικές ταινίες. Σημειώνεται πως τα εν λόγω τεκμήρια εντοπίστηκαν στο φλεγόμενο όχημα, ενώ σε έρευνα σε οικία εντοπίστηκαν κολλητικές ταινίες, του ίδιου τύπου.

Υπολείπεται ανακριτικό έργο

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, αναμένεται να διενεργηθούν έρευνες σε συγκεκριμένους χώρους, ενώ αναμένονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Παράλληλα, εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και αναμένονται οι επιστημονικές εξετάσεις επί 150 τεκμηρίων που έχουν κατασχεθεί μετά από έρευνες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, πέραν του 50χρονου, με τον δικηγόρο του, Γιάννη Νεάρχου, να αναφέρει πως τα στοιχεία που διερευνώνται σε βάρος του πελάτη του, δεν συνδέονται με την παρούσα υπόθεση, αλλά με προγενέστερα γεγονότα.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, διατάζοντας την κράτηση των υπόπτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, υπέδειξε πως μέχρι στιγμής, για όσα άτομα, εναντίον των οποίων υπήρχε μαρτυρία, για εμπλοκή τους στην υπόθεση, έχει εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης. Αναφορικά με πιθανές νέες συλλήψεις, ο κ. Κυριάκου δεν απέκλεισε τίποτα, καθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. «Οι ανακριτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τη λήψη καταθέσεων, για να διαπιστώσουμε τι έχει γίνει και ποια η τύχη του Άγγελου Περικλέους. Υπάρχει μία ένδειξη, μαρτυρίες και γι’ αυτό διερευνώνται τα σοβαρά αδικήματα, όμως δεν έχει συμπληρωθεί όλο το εύρος των εξετάσεων και υπολείπεται ανακριτικό έργο».

Αναφορικά με τους δύο συλληφθέντες, που δεν αποτελούν μέλη της οικογένειάς του 25χρονου βασικού υπόπτου, ο κ. Κυριάκου σημείωσε ότι πρόκειται για άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του, για διάπραξη των αδικημάτων. Τόνισε, δε, ότι οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή, στην οποία εξέπεμψε σήμα την τελευταία φορά το κινητό του31χρονου Περικλέους, καθώς και στη Λευκωσία, όπου συστάθηκε ειδική ομάδα.

Σημείωσε, δε, ότι το σενάριο για εγκληματική ενέργεια είναι πολύ πιθανό, ειδικά όσο περνούν οι ημέρες και δεν υπάρχει σημείο ζωής.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος