Εγκρίθηκε η πρόταση της προέδρου του ΔΗΣΥ-Επαναβεβαιώθηκε ο ρόλος του στην αντιπολίτευση

Πραγματοποιείται , στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, το 17ο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρόκειται για μια διαδικασία που ως βασικό στόχο έχει τον απολογισμό της απερχόμενης ηγεσίας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανώτατη ηγεσία και τα αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες το επόμενο Σάββατο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι σε εξέλιξη από τις εννέα, κάνοντας αρχή με τον απολογισμό της απερχόμενης ηγεσίας από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Χάρη Γεωργιάδη. Τον λόγο ακολούθως έλαβαν ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Το ανοιχτό μέρος της διαδικασίας έκλεισε η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου με τη δική της ομιλία, η οποία. θέλοντας να εξαφανίσει κάθε σκιά αφήνεται πάνω από την παράταξη, λόγω της φημολογίας που αναπτύσσεται για πιθανή συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, ζήτησε όπως η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου που έθετε τον ΔΗΣΥ στην υπεύθυνη αντιπολίτευση, να υιοθετηθεί επίσημα από το Συνέδριο. Με μόλις δύο ψήφους εναντίον, επικυρώθηκε η απόφαση και επαναβεβαιώθηκε ότι ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Αρκετές δεκάδες είναι τα μέλη που έχουν δικαίωμα λόγου στο Συνέδριο, με τις παρεμβάσεις, που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, να ξεκινούν στις 12:15. Δεδομένου ότι το κάθε μέλος έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά, αναμένεται ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το απόγευμα και όχι στις 3:00, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Πέραν της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και των θέσεών τους για την κρίση που βιώνει το κόμμα και του τρόπου αντιμετώπισής της, αναμένεται πως τον λόγο θα λάβουν και πολλοί από τους δεκάδες υποψήφιους για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, προωθώντας εμμέσως την υποψηφιότητά τους.

Δείτε live την εξέλιξη του Συνεδρίου:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»
Τα Συμπεράσματα της Επιτροπής Εσωτερικών για Μεταναστευτικό-«Επείγει η αποτελεσματική διαχείριση»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα