Νέες λειτουργίες στο Σύστημα Πληροφορικής ΓεΣΥ-Όλες οι πληροφορίες

Νέες λειτουργίες έχουν προστεθεί στο Σύστημα Πληροφορικής του ΓεΣΥ, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), όπως Μητρώα Ασθενών ανά Χρόνια Πάθηση, Πληροφόρηση για τις Επισκέψεις στον Προσωπικό Ιατρό και Ειδοποίηση δικαιούχου κατόπιν της επίσκεψης του στον Προσωπικό Ιατρό του.

Σημειώνεται ότι το Σύστημα Πληροφορικής του ΓεΣΥ, παρέχει πλέον τη δυνατότητα ομαδοποίησης των ασθενών σε Μητρώα ανά χρόνια πάθηση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και διαχείριση της υγείας των χρόνιων ασθενών τόσο από τους Προσωπικούς Ιατρούς (ΠΙ) όσο και από τους Ειδικούς Ιατρούς (ΕΙ).

Σε πρώτη φάση, οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί Μητρώα είναι Θαλασσαιμία, Καρκίνος και Υπερλιπιδαιμία.

Ο ΟΑΥ επισημαίνει ότι με τη νέα αυτή λειτουργία οι ΠΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα γι  τους δικαιούχους - χρόνιους ασθενείς που διαχειρίζονται, οι οποίοι περιλαμβάνονται στα πιο πάνω Μητρώα Ασθενών, ούτως ώστε να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά και για καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους. Επιπλέον, οι Ειδικοί Ιατροί μπορούν να βλέπουν κατά πόσο ένας ασθενής είναι ενταγμένος στα Μητρώα  χρόνιων ασθενειών, κατά τις επισκέψεις των ασθενών σε αυτούς.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αν έχουν ενταχθεί σε κάποιο Μητρώο μέσω της Πύλης Δικαιούχων στην Ενότητα Ιατρικό Προφίλ.

Ο Οργανισμός, προσθέτει πως θα επεκτείνει τον αριθμό Μητρώων έτσι ώστε να καθορισθούν επιπλέον ομάδες χρόνιων ασθενών στο εγγύς μέλλον.

Πληροφόρηση για τις Επισκέψεις στον Προσωπικό Ιατρό

Ο ΟΑΥ αναφέρει ότι οι δικαιούχοι έχουν πλέον την δυνατότητα να ενημερώνονται σχετικά με τον αριθμό επισκέψεων που έκαναν στον Προσωπικό Ιατρό (ΠΙ) τους. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμού του κάθε δικαιούχου στην ενότητα «Προσωπικός Ιατρός», στην «Αρχική Σελίδα»  του λογαριασμού του, ο δικαιούχος μπορεί να δει τον αριθμό επισκέψεων στον Προσωπικό Ιατρό (ΠΙ) του για το τρέχον έτος.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αφορά στις συνολικές επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος, ανεξαρτήτως εάν αυτές έγιναν στον υφιστάμενο ή σε προηγούμενο ΠΙ. Επιπρόσθετα, εμφανίζεται ο αριθμός επισκέψεων σε ΠΙ που αντιστοιχεί στην ηλικιακή του ομάδα πέραν των οποίων ο ΠΙ δύναται να ζητήσει από τον δικαιούχο να καταβάλει πρόσθετη συμπληρωμή σύμφωνα με τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Συμπληρωμή, Μέγιστη Συμπληρωμή, Συνεισφορά Ι και Συνεισφορά ΙΙ) Διάταγμα (Αρ.1) του 2019.

Σύμφωνα με τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Συμπληρωμή, Μέγιστη Συμπληρωμή, Συνεισφορά Ι και Συνεισφορά ΙΙ) Διάταγμα (Αρ.1) του 2019, έχει καθοριστεί αριθμός επισκέψεων σε ΠΙ ανά ηλικιακή ομάδα δικαιούχου ανά έτος, πέραν του οποίου, ο ΠΙ έχει τη δυνατότητα να χρεώσει τον δικαιούχο με πρόσθετη συμπληρωμή ύψους μέχρι €15.  Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν στις πρόνοιες του Διατάγματος ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gesy.org.cy/sites/Sites?d=Desktop&locale=el_GR&lookuphost=/el-gr/&lookuppage=hiodiatagmasimplirwmwn10-07-2019

Ειδοποίηση δικαιούχου κατόπιν της επίσκεψης του στον Προσωπικό Ιατρό του

Με τις νέες λειτουργίες, αναφέρει ο ΟΑΥ, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν πλέον ειδοποίηση μέσω του λογαριασμού τους στην Πύλη Δικαιούχων αλλά και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) για κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν στον ΠΙ τους, εφόσον υπάρχει ήδη καταχωρημένη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Αρχείο Δικαιούχου.  Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρχει καταχωρημένη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι δικαιούχοι μπορούν να τη συμπληρώνουν μέσω της Πύλης Δικαιούχων ή μέσω του Προσωπικού τους Ιατρού.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών