Περιμένει την οικογένεια του Θανάση η Νομική Υπηρεσία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα

Πέντε μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η Νομική Υπηρεσία παρέδωσε το πόρισμα των ανεξάρτητων ανακριτών, στην οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, το 2005 και ακόμη οι επικεφαλής της Εισαγγελίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, σχετικά με την άσκηση διώξεων σε βάρος των ατόμων που κατονομάζονται στο εν λόγω πόρισμα. Την ίδια ώρα, αυτό που τονίζεται από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας είναι ότι περιμένουν να έχουν συνάντηση με την οικογένεια του εθνοφρουρού και στη συνέχεια θα προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Το αίσθημα της απογοήτευσης που ένιωσε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν με το Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, αφού κατάλαβαν ότι ενδεχομένως να μην είχαν πρόθεση για να προχωρήσουν με διώξεις σε βάρος των τριών αστυνομικών, αλλά και τον ιατροδικαστή, Πανίκου Σταυριανού, που κατονομάζονται στο πόρισμα των ανεξάρτητων ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, παραμένει, καθώς ακόμη και σήμερα, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από τη Νομική Υπηρεσία ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια διατάχθηκε νέα έρευνα από την Αστυνομία, η οποία διαβιβάστηκε στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα, στις 2 Φεβρουαρίου 2023. Στις 25 Φεβρουαρίου, μετά από έντονες επικρίσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την οικογένεια στην Νομική Υπηρεσία, η οποία έκτοτε, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η στάση αυτή από την Εισαγγελία, ήταν και το έναυσμα για να προχωρήσει η οικογένεια με δικά της νομικά μέτρα και ιδιωτικές ποινικές διώξεις, σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, στα οποία καταλογίζονται ευθύνες, την ώρα που η Νομική Υπηρεσία διαμηνύει πως πρέπει να συναντήσει την οικογένεια, για να την ενημερώσεις για τις κινήσεις της.

«Είναι τόσο σοβαρή η υπόθεση, που ο σκοπός της συνάντησης είναι για ενημέρωση. Θα επιδιώξω ξανά να ενημερώσω τον κ. Τριανταφυλλίδη, για να επιδιώξω μία συνάντηση. Πρέπει να ενημερωθεί η οικογένεια και οι δικηγόροι τους και μετά να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Είχαμε μία συνάντηση μαζί με την οικογένεια και στα πλαίσια εκείνα, αρχίσαμε να την ενημερώνουμε. Προέκυψε μία συνεννόηση για να λάβουν πρώτα το μαρτυρικό υλικό. Στο ενδιάμεσο άλλαξε ο δικηγόρος της οικογένειας και τον πήρα τηλέφωνο αμέσως και τον ενημέρωσα ότι δόθηκαν οδηγίες για το μαρτυρικό υλικό και ετοιμάζεται και επαναλάβαμε την πρόθεση μας να έρθει η οικογένεια για να ενημερωθεί και να συνεννοηθούμε», ανέφερε στον REPORTER, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης.

Πάντως, η Νομική Υπηρεσία έχει παραδώσει το μαρτυρικό υλικό της Αστυνομίας, στην οικογένεια και αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη διαδικασία για συνάντηση με την οικογένεια. Στο μεταξύ, η κατοχή του ανακριτικού υλικού, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, στην προσπάθεια για να πετύχουν οι ιδιωτικές ποινικές, αφού σε αυτό βρίσκονται όλα τα στοιχεία που θα οπλίσουν με επιχειρήματα την πλευρά της οικογένειας, απέναντι στα πρόσωπα που μέσα από τα στοιχεία, βαραίνονται με τις ευθύνες.

Όσον αφορά στη συνάντηση που επιδιώκει να έχει η Νομική Υπηρεσία με την οικογένεια και το νέο δικηγόρο της, Κρις Τριανταφυλλίδη, οι επικεφαλής της Εισαγγελίας αναμένεται να ζητήσουν και οι ίδιοι ενημέρωση, ως προς τα επόμενα βήματα της οικογένειας, ειδικά για τις ιδιωτικές ποινικές, ώστε να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα, όπως διαμήνυσε ο κ. Αγγελίδης.

«Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας, ενδεχομένως να θέλει να μας ενημερώσει και εκείνος για τις προθέσεις του. Υπάρχει μία περιπλοκή. Είναι καλύτερα να έρθουν, να τους ενημερώσουμε, να μας ενημερώσουν. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να ενημερώσουμε εμείς για τις προθέσεις μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν λάβει το μαρτυρικό υλικό, έχουμε ικανοποιήσει την πρώτη τους επιθυμία. Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως ο νέος δικηγόρος να έχει κάποιες νέες εισηγήσεις και στη νέα συνάντηση να έχουμε ενημέρωση».

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν ανήλικοι με μαχαίρια πριν εισέλθουν σε παιχνιδότοπο στο κέντρο της Λευκωσίας
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας
Η Κύπρος στο χάρτη των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας-Ποιος ο λόγος
Στο κελί για επτά χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με δέκα κιλά κάνναβη
Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς άδεια και ασφάλεια-Συνελήφθη 22χρονος
Έμενε παράνομα σε τουρκοκυπριακό υποστατικό και του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Κλείνει για μία ώρα η Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή λόγω εκδήλωσης ειρήνης
Έκρηξη σε καλώδιο της ΑΗΚ έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου