Περιμένει την οικογένεια του Θανάση η Νομική Υπηρεσία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα

Πέντε μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η Νομική Υπηρεσία παρέδωσε το πόρισμα των ανεξάρτητων ανακριτών, στην οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, το 2005 και ακόμη οι επικεφαλής της Εισαγγελίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, σχετικά με την άσκηση διώξεων σε βάρος των ατόμων που κατονομάζονται στο εν λόγω πόρισμα. Την ίδια ώρα, αυτό που τονίζεται από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας είναι ότι περιμένουν να έχουν συνάντηση με την οικογένεια του εθνοφρουρού και στη συνέχεια θα προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Το αίσθημα της απογοήτευσης που ένιωσε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν με το Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, αφού κατάλαβαν ότι ενδεχομένως να μην είχαν πρόθεση για να προχωρήσουν με διώξεις σε βάρος των τριών αστυνομικών, αλλά και τον ιατροδικαστή, Πανίκου Σταυριανού, που κατονομάζονται στο πόρισμα των ανεξάρτητων ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, παραμένει, καθώς ακόμη και σήμερα, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από τη Νομική Υπηρεσία ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια διατάχθηκε νέα έρευνα από την Αστυνομία, η οποία διαβιβάστηκε στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα, στις 2 Φεβρουαρίου 2023. Στις 25 Φεβρουαρίου, μετά από έντονες επικρίσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την οικογένεια στην Νομική Υπηρεσία, η οποία έκτοτε, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η στάση αυτή από την Εισαγγελία, ήταν και το έναυσμα για να προχωρήσει η οικογένεια με δικά της νομικά μέτρα και ιδιωτικές ποινικές διώξεις, σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, στα οποία καταλογίζονται ευθύνες, την ώρα που η Νομική Υπηρεσία διαμηνύει πως πρέπει να συναντήσει την οικογένεια, για να την ενημερώσεις για τις κινήσεις της.

«Είναι τόσο σοβαρή η υπόθεση, που ο σκοπός της συνάντησης είναι για ενημέρωση. Θα επιδιώξω ξανά να ενημερώσω τον κ. Τριανταφυλλίδη, για να επιδιώξω μία συνάντηση. Πρέπει να ενημερωθεί η οικογένεια και οι δικηγόροι τους και μετά να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Είχαμε μία συνάντηση μαζί με την οικογένεια και στα πλαίσια εκείνα, αρχίσαμε να την ενημερώνουμε. Προέκυψε μία συνεννόηση για να λάβουν πρώτα το μαρτυρικό υλικό. Στο ενδιάμεσο άλλαξε ο δικηγόρος της οικογένειας και τον πήρα τηλέφωνο αμέσως και τον ενημέρωσα ότι δόθηκαν οδηγίες για το μαρτυρικό υλικό και ετοιμάζεται και επαναλάβαμε την πρόθεση μας να έρθει η οικογένεια για να ενημερωθεί και να συνεννοηθούμε», ανέφερε στον REPORTER, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης.

Πάντως, η Νομική Υπηρεσία έχει παραδώσει το μαρτυρικό υλικό της Αστυνομίας, στην οικογένεια και αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη διαδικασία για συνάντηση με την οικογένεια. Στο μεταξύ, η κατοχή του ανακριτικού υλικού, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, στην προσπάθεια για να πετύχουν οι ιδιωτικές ποινικές, αφού σε αυτό βρίσκονται όλα τα στοιχεία που θα οπλίσουν με επιχειρήματα την πλευρά της οικογένειας, απέναντι στα πρόσωπα που μέσα από τα στοιχεία, βαραίνονται με τις ευθύνες.

Όσον αφορά στη συνάντηση που επιδιώκει να έχει η Νομική Υπηρεσία με την οικογένεια και το νέο δικηγόρο της, Κρις Τριανταφυλλίδη, οι επικεφαλής της Εισαγγελίας αναμένεται να ζητήσουν και οι ίδιοι ενημέρωση, ως προς τα επόμενα βήματα της οικογένειας, ειδικά για τις ιδιωτικές ποινικές, ώστε να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα, όπως διαμήνυσε ο κ. Αγγελίδης.

«Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας, ενδεχομένως να θέλει να μας ενημερώσει και εκείνος για τις προθέσεις του. Υπάρχει μία περιπλοκή. Είναι καλύτερα να έρθουν, να τους ενημερώσουμε, να μας ενημερώσουν. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να ενημερώσουμε εμείς για τις προθέσεις μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν λάβει το μαρτυρικό υλικό, έχουμε ικανοποιήσει την πρώτη τους επιθυμία. Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως ο νέος δικηγόρος να έχει κάποιες νέες εισηγήσεις και στη νέα συνάντηση να έχουμε ενημέρωση».

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος