Έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα εισφορών για την προεκλογική του ο Χριστοδουλίδης

Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων λέχθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κακώς δεν δημοσίευσε αναλυτική κατάσταση με τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που ενίσχυσαν οικονομικά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τον σχετικό κατάλογο.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται ονόματα εταιρειών και φυσικών προσώπων που συνείσφεραν ποσά από πέντε μέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρονικό διάστημα των έξι μηνών πριν από τη διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών.

Σημειώνεται, ότι ανάλογες οικονομικές καταστάσεις δημοσίευσαν στις αρχές Απριλίου, τόσο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, όσο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξάλλου, τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους υποψηφίους τυγχάνουν επεξεργασίας από τον Έφορο Εκλογών, που είναι αρμόδιος να διερευνήσει κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνέχεια τα στοιχεία, θα δοθούν και στον Γενικό Ελεγκτή ο οποίος είναι αρμόδιος να ελέγξει μόνο το κομμάτι των διαφημιστικών δαπανών των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.

Πάντως, αυτό που διαπιστώνει κανείς από τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Θεσμών της Τετάρτης όσο και από τις πρόνοιες της Νομοθεσίες, είναι πως και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές, δεν ακολούθησαν το γράμμα του Νόμου, το οποίο ξεκάθαρα τους υποχρεώνει να δώσουν στη δημοσιότητα τις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και εξόδων που κατέθεσαν και στον Έφορο Εκλογών.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Χριστοδουλίδης

1

2

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία