Ικανοποίηση για παράταση επαγγελματικής ασφάλειας από Κλάδο Ιατρών ΠΑΣΥΔΥ

Ικανοποίηση εκφράζει ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ για την γραπτή έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας που έλαβε ο ΟΚΥπΥ αναφορικά με την παράταση κάλυψης της εγγύησης έναντι επαγγελματικής αμέλειας όλου του προσωπικού του Οργανισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως επίσης, και της παράτασης του χειρισμού των υποθέσεων που αφορούν επαγγελματική αμέλεια δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στον ΟΚΥπΥ, από τη Νομική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση του ο Κλάδος αναφέρει ότι τον Νοέμβριο του 2022 όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, όπου αποφασίστηκε όπως το κράτος παρέχει σε όλο το προσωπικό του ΟΚΥπΥ κάλυψη έναντι επαγγελματικής αμέλειας, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς του Οργανισμού για υπογραφή συμβολαίου με ασφαλιστική εταιρεία για τον σκοπό αυτό.

Κατά τη σύσκεψη, σημειώνεται, συμφωνήθηκε όπως οι διαδικασίες από πλευράς ΟΚΥπΥ ολοκληρωθούν εντός Μαρτίου 2023. Ενόψει της λήξης του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον Οργανισμό, για συνέχιση της ισχύος της συμφωνίας Νοεμβρίου, ο Κλάδος με γραπτό του διάβημα ζήτησε όπως λάβει τη γραπτή δέσμευση του ΟΚΥπΥ περί τούτου.

Στην απαντητική του επιστολή ο Οργανισμός ενημέρωσε τον Κλάδο ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια ετοιμασίας των εγγράφων για προκήρυξη διαγωνισμού με σκοπό την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης έναντι ιατρικής αμέλειας.

Εντούτοις, συνεχίζει η ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τα χρονοδιαγράμματα που προνοούνται σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων, το σχετικό συμβόλαιο δεν αναμένεται να υπογραφεί πριν το τέλος του έτους.

Ως εκ τούτου ο Οργανισμός, με τη συμβολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, έχει ζητήσει και έχει λάβει «…γραπτή έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με την παράταση κάλυψης της εγγύησης έναντι επαγγελματικής αμέλειας όλου του προσωπικού του ΟΚΥπΥ από την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως επίσης, και της παράτασης του χειρισμού των υποθέσεων που αφορούν επαγγελματική αμέλεια δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στον ΟΚΥπΥ, από τη Νομική Υπηρεσία».

Παρόλο, αναφέρεται, που η πιο πάνω εξέλιξη δεν επιλύει οριστικά το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης των ιατρών των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ωστόσο ο Κλάδος την θεωρεί πολύ σημαντική και εκφράζει την ικανοποίησή του για την έστω και προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος, που επιτεύχθηκε κατόπιν και των δικών του παρεμβάσεων και πιέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας