Ο προορισμός για όλη την οικογένεια είναι η ΙΚΕΑ

Μπορεί ο συνδυασμός ψώνια και ψυχαγωγία και μάλιστα για ολόκληρη την οικογένεια, να φαντάζει οξύμωρο σχήμα και η πρώτη σκέψη όλων να είναι το λεγόμενο ...πολύ καλό για να είναι αληθινό, αφού ως γνωστό πάντα οι μεγάλοι θέλουν να κάνουν αγορές και οι μικροί να παίξουν.

Στην πραγματικότητα όμως, το εν λόγω σενάριο δεν είναι τελικά καθόλου απομακρυσμένο. Και όσοι έχουν κάνει τις βόλτες τους στο κατάστημα της ΙΚΕΑ στη Λευκωσία, το γνωρίζουν αυτό από πρώτο χέρι. Καλή ώρα όπως ακριβώς και η δική μου οικογένεια, η οποία με την πρώτη ευκαιρία, αξιοποιεί τον ελεύθερο της χρόνο, περνώντας μια καθόλα δημιουργική και διασκεδαστική μέρα στην ΙΚΕΑ.

-Παρατραβηγμένο, λέτε;

- Καθόλου, απαντάω εγώ.

FUN DAY OUT στην ΙΚΕΑ

Και περνάω αμέσως στο δια ταύτα, ξεκινώντας από το πιο απλό που μπορεί να μας συμβεί στο FUN DAY OUT μας, όπως συνηθίζω να το λέω εγώ, στην ΙΚΕΑ. Όσο τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται επιτηρούμενα με ασφάλεια στον παιδότοπο της ΙΚΕΑ και μάλιστα εντελώς δωρεάν, οι μεγάλοι μπορούν να απολαμβάνουν τις βόλτες και τα ψώνια τους ανενόχλητοι. Και όταν έρθει η ώρα για φαγητό, το εστιατόριο είναι εκεί για να ικανοποιήσει όλα ανεξαιρέτως τα γούστα.

2. 900X506

Μιλώντας τουλάχιστον για τη δική μου οικογένεια, περιμένουμε με ανυπομονησία πάντα μέχρι την επόμενη φορά που θα μπορέσουμε να βρεθούμε στο αγαπημένο στέκι όλων και να περάσουμε μια μέρα ξεγνοιασιάς. Ευτυχώς που η ΙΚΕΑ λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα, οπότε αυτό δεν μας περιορίζει.

Για τα δύο μικρότερα παιδιά μου, η λέξη ΙΚΕΑ μεταφράζεται σε διασκέδαση και γι’ αυτό κάθε φορά που τους ανακοινώνουμε την επικείμενη επίσκεψή μας, την υποδέχονται με πανηγυρισμούς. Μεγάλη υπόθεση βλέπετε να περνάνε χρόνο στον παιδότοτο SMALAND, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο του καταστήματος. Εκεί όπου εκτός από μπόλικο παιχνίδι, πάντα προγραμματίζονται δραστηριότητες από το εξιδεικευμένο προσωπικό του καταστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ η ψυχαγωγία στη SMALAND δεν είναι μονότονη. Τουναντίον κάθε φορά, περιμένει τα παιδιά μια καινούργια έκπληξη.

3. 900X506

Όσον αφορά εμένα, τον σύζυγό μου και την έφηβη κόρη μας, πρέπει να παραδεχτώ πως το καλύτερό μας είναι η ελεύθερία να κάνουμε τις βόλτες μας, να παίρνουμε ιδέες διακόσμησης και να κάνουμε τις αγορές εκείνων των προϊόντων που χρειαζόμαστε.

Το σημείο του πρώτου ορόφου με τον εκθεσιακό χώρο με τα δωμάτια και τα σπίτια, είναι πάντοτε η αρχή της αγαπημένης διαδρομής στην ΙΚΕΑ, τουλάχιστον για εμένα κυρίως αλλά και τον σύζυγό μου. Υπάρχουν τόσες έξυπνες λύσεις και ιδέες, που με μικρές μόνο αλλαγές και κάποιες πινελιές κάνουν τον χώρο μας κάθε φορά να φαίνεται πλήρως ανανεωμένος. Κάτι που ισχύει και για τα κουζινικά.

Για την κόρη μου πρέπει να πω, ότι λατρεύει τον εκθεσιακό χώρο με τα υπνοδωμάτια. Κάθε γωνιά του δωματίου της φέρει την υπογραφή της ΙΚΕΑ. Ομολογουμένως αν και μικρό το υπνοδωμάτιο της, οι προσφερόμενες από την ΙΚΕΑ λύσεις το έχουν μετατρέψει σε ένα πολύ λειτουργικό και πρακτικό παλατάκι για την ίδια, αλλά και για μένα που το καθαρίζω.

Για τον σύζυγό μου και τα μαστορέματά του, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω πως όταν βρεθεί στον χώρο με τα είδη κήπου πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Για να μην τον αδικώ πάντως, αξίζει τον κόπο κάθε αγορά που έχει κάνει από την ΙΚΕΑ, καθώς εύστοχα θα μπορούσαμε να αποκαλούμε το σπίτι μας, έξυπνο, λειτουργικό και όμορφο από κάθε άποψη, χάρη στην ΙΚΕΑ.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μου συμβαίνουν όταν μεταβαίνω στην ΙΚΕΑ μετά συζύγου και κυρίως τέκνων. Ότι δηλαδή δεν χρειάζομαι ως συνήθως φορτωτική με τσάντες, παιδικά καροτσάκια και κάθε είδους αξεσουάρ που κουβαλάω συνήθως μαζί μου για τις ανάγκες των παιδιών. Και αυτό καθώς υπάρχουν εκεί όλα τα χρειώδη στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους βρεφονηπιακής φροντίδας. Μέχρι και παιδικά καροτσάκια βρίσκουμε στην είσοδο του καταστήματος. Έτσι, το μόνο που έχω μαζί μου, είναι απλά η προσωπική μου τσάντα.

Απολαυστικό φαγητό για όλους

Το καλύτερο δε το έχω αφήσει για το τέλος, όπως ισχύει και στις επισκέψεις μας. Προτού αναχωρήσουμε, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας πιάτα αλλά και γλυκά που μόνο στο εστιατόριο της ΙΚΕΑ συναντάμε. Προσωπικά εγώ και ο σύζυγός μου απολαμβάνουμε σολομό και σνίτσελ αντίστοιχα μαζί με το ευρέως γνωστό έδεσμα της ΙΚΕΑ, το μενταγιόν λαχανικών και τα παιδιά τα wow κεφτεδάκια, όπως τα αποκαλούν.

4. 900X506

Το αξιοσημείωτο πάντως που ισχύει για όλους, είναι το γεγονός ότι για να γευματίσεις, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Πέρα μάλιστα από τις λογικές τιμές, υπάρχουν και τα τυχερά. Με κάθε παιδικό γεύμα με χυμό, τα παιδιά απολαμβάνουν το παγωτό τους με -50% από το σουηδικό καφέ της εξόδου. Επίσης προσφέρεται δωρεάν παιδική τροφή για όλα τα μωράκια κάτω των 12 μηνών, με την αγορά ενός κανονικού γεύματος από το εστιατόριο. Και το καλύτερό μου που μόνο οι μανούλες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα, είναι πως βρίσκουμε μέχρι και δωρεάν παιδικές σαλιάρες για να μην λερωθούν τα μικρά μας. Μεγάλη υπόθεση!

Όλα τα πιο πάνω ισχύουν για το εστιατόριο. Όσο για τις ημέρες που μπορεί να είμαστε πιο βιαστικοί, συνήθως παίρνουμε κάτι από το Σουηδικό Bistro που βρίσκεται στην έξοδο του καταστήματος. Αγαπημένο όλων το μοναδικό hot dog που υπάρχει. Και τα παγωτά όμως, δεν πάνε πίσω.

Φεύγοντας πάντως, η βόλτα από το Σουηδικό κατάστημα τροφίμων θεωρείται δεδομένη. Δεν βρίσκεις άλλωστε πουθενά αλλού στην Κύπρο τα αγαπημένα προϊόντα, που διατίθενται αποκλειστικά στην ΙΚΕΑ.

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που ο προορισμός όταν ο χρόνος και οι υποχρεώσεις το επιτρέπουν είναι ένας για όλη την οικογένεια. Διότι η ΙΚΕΑ προσφέρεται ακριβώς και για αγορές, και για φαγητό και για παιχνίδι για τους πιο απαιτητικούς της παρέας.

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος