Κονδύλι ύψους €58.280 για σκοπούς ενοικίασης πρόσθετου χώρου ζητά το ΚΥΠΕ

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €58.280 αιτείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το οποίο την Πέμπτη παρουσίασε την εισηγητική του έκθεση για έγκριση ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εσωτερικών αναφέρθηκε πως το νέο αίτημα για καταβολή του ποσού €58.280, κατατέθηκε για σκοπούς ενοικίασης πρόσθετου χώρου στο οίκημα, στο οποίο στεγάζεται το Πρακτορείο και εν αναμονή κάποιας μόνιμης λύσης για το στεγαστικό του πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, το κονδύλι των €58.280 αφορά στο ποσό ύψους €33.280 για σκοπούς ενοικίου, στο ποσό ύψους €20.000 για σκοπούς μετακίνησης και στο ποσό ύψους €5.000 για αγορά επίπλων και εξοπλισμού.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, ο προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ για το 2023, προνοεί έσοδα και έξοδα ύψους €2.942.523, ενώ το ποσό της συνολικής δημόσιας ενίσχυσης ανέρχεται στα €2.586.123.

Μιλώντας ενώπιων της αρμόδιας Επιτροπής, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι η αποδέσμευση του κονδυλίου ζητείται για ενοικίαση πρόσθετου χώρου 140 τ.µ. στο ίδιο οίκημα, όπου στεγάζεται σήμερα το Πρακτορείο, στην Αγλαντζιά.

Πρόσληψη 6 νέων δημοσιογράφων

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου ο λόγος που έχει προκύψει πρόσθετη ανάγκη στέγασης είναι η πρόσληψη εφτά νέων δημοσιογράφων στο ΚΥΠΕ το 2022, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται η πρόσληψη έξι νέων δημοσιογράφων το 2023 -2024.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το ΔΣ του ΚΥΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν εκθέσει ενώπιον του το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για εξεύρεση μόνιμης λύσης.

ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ εισηγούνται έγκριση

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, διά της εκπροσώπου του κ. Χαραλάμπους εισηγήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής  έγκριση του εν λόγω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αναφέροντας ότι η κάλυψη των εν λόγω ποσών θα επιτευχθεί µέσω εξοικονομήσεων.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τους Υπουργείου Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου, ενημέρωσε την Επιτροπή Εσωτερικών ότι συμφωνεί µε την προώθηση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, µε την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις από εξοικονομήσεις του για το εν λόγω έργο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός έτυχε της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρία του στις 30 Μαρτίου του 2023.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη η εκκένωση Κυπρίων και Ελλαδιτών από το Λίβανο-Στη λίστα 60 πρόσωπα
Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος