Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά στο Ρώσικο Κέντρο-«Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για μολότοφ»

Θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες είπε ότι σήμερα θα αρχίσουν οι επί σκηνής έρευνες για διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς «μαζί με την αστυνομία και αν χρειάζεται και η βοήθεια από άλλη κρατική υπηρεσία, θα την καλέσουμε».

«Είναι μια δύσκολη διερεύνηση λόγω και της έντασης της φωτιάς», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «θα διερευνήσουμε στη σκηνή αν υπάρχουν υπολείμματα μολότοφ ή αν έμειναν υπολείμματα», σημειώνοντας ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

«Θα διερευνήσουμε στη σκηνή αν υπάρχει οτιδήποτε που να υποδεικνύει ή υποδηλοί ότι έγινε τέτοια δραστηριότητα», διευκρίνισε.   

«Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για χρήση μολότοφ»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε πως, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας που υπήρχε στο κτήριο, δεν μπορούσε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση χθες.

«Στο εσωτερικό σημείο υπήρχε μια συσκευή ηλεκτροκόλλησης, η οποία από απομακρύνθηκε από μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε ασφαλές σημείο. Υπήρχαν πολύ εύφλεκτα υλικά στο κτήριο, όπου βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Έχουν παραληφθεί κάποια κλειστά κυκλώματα από την Αστυνομία, τα οποία αξιολογούνται».

Συνεπώς, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας αναμένεται σήμερα να προχωρήσουν σε νέες έρευνες, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου από τις μέχρι τώρα εξετάσεις των Αρχών, δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία. «Έχει ζητηθεί ένας αριθμός καταθέσεων από διάφορους μάρτυρες της περιοχής και πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως είχαν δει το τι είχε συμβεί».

Κληθείς να απαντήσει για δημοσιεύματα στα ξένα Μέσα που κάνουν λόγο, για ρήξη μολότοφ ξεκαθάρισε ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις δεν υπάρχουν μαρτυρίες για χρήση μολότοφ.

Δειτε Επισης

Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου-Διασώθηκαν από τη Λιμενική
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με ρόπαλο
Αρκετός δρόμος απομένει μέχρι τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Από παράταση στα... πέναλτι το χρονοδιάγραμμα για την νέα κάρτα φιλάθλου-Ορίζοντας ο Νοέμβριος
Χτύπησε καμπανάκι η υπόθεση με τη διασπορά μονταρισμένων φωτογραφιών-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Στις 7 Νοεμβρίου θα απαντήσουν σε κατηγορίες οι τρεις για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Όχι Ανωτάτου στην έφεση Γιαννάκη για το αίτημά του να ανασταλούν οι σε βάρος του κατηγορίες