Επαφές Παπαδόπουλου για Κυπριακό και μετανάστευση στις Βρυξέλλες

Την κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και θέματα που αφορούν τη διαχείριση της μετανάστευσης, όπως επίσης θέματα που σχετίζονται με το Ταμείο Συνοχής και την εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, συζητά στις επαφές του στις Βρυξέλλες με κοινοτικούς αξιωματούχους και ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Πρόεδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, είχε την Τρίτη συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, την Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις του ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κύπρο εξαιτίας της εργαλειοποίησης του από την Τουρκία. Επιπλέον, συζήτησαν θέματα που άπτονται του Ταμείου Συνοχής, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε συνάντηση με την κ. Γκαρθία Περέθ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως συνεχίζει τις επαφές του με εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κύριο θέμα της συνεδρίας της ηγεσίας του S&D και των ηγετών των Σοσιαλιστικών και Δημοκρατικών κομμάτων θα είναι οι γεωπολιτικές επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ευρωπαϊκή απάντηση στις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

«Το αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι επιπτώσεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός, το μεταναστευτικό και φυσικά το πώς θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και πολύπλοκη συγκυρία», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Το αντικείμενο αυτών των συζητήσεων θα καταλήξει με τις εισηγήσεις του S&D για το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις», πρόσθεσε.

Το βίντεο της δήλωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://icnk.io/u/n07WOS5XGPtB/ 

(ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΓΒΑ)

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Απαντά στους όρους Τατάρ ο ΠτΔ-«Δεσμευμένοι από ψηφίσματα ΟΗΕ Γκουτέρες και απεσταλμένος»
Λακωνικός αλλά αιχμηρός κατά Ελεγκτή ο Πρόεδρος-Απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα
Θα θέσει θέμα ασφάλειας της Μέσης Ανατολής σε φόρουμ στα ΗΑΕ ο Κόμπος
ΥΠΑΜ: Απαραίτητη η ειρηνευτική δύναμη ΗΕ στην Κύπρο
Εξήγγειλε κι επίσημα την υποψηφιότητα του ο Νικολαΐδης-Οι λόγοι που επαναδιεκδικεί τον Δήμο Λεμεσού
Το πρώτο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν από την Αθήνα-«Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο»
Ζητά εκ νέου σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ
Φουλ επίθεση Ελεγκτή για τα ωφελήματα Χριστοδουλίδη-Ζητά ανάκτηση χρημάτων, απευθύνει πρόσκληση για το Ανώτατο
Στα €22,5 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 3ο τρίμηνο του έτους