Λήψη μέτρων για διαφύλαξη κύρους επαγγέλματος ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την πρόσφατη συμπερίληψη κυπριακού δικηγορικού γραφείου, σε λίστες κυρώσεων από τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι η εν λόγω εξέλιξη "αναπόφευκτα πλήττει την φήμη του επαγγελματικού μας σώματος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δικαιοδοσία παροχής υπηρεσιών και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο".

Σημειώνει, επίσης, τη βούλησή του -σε συνεργασία και σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβερνητικούς και μη- όπως αναληφθούν εκείνες οι ενέργειες και δράσεις, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλκυση ουσιαστικών επενδύσεων, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της δικηγορικής ύλης αλλά που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αποτελεί θέση του ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος έχει σειρά από εποπτικές αρμοδιότητες που απορρέουν από την σχετική Νομοθεσία, πρέπει να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως επενδυτικό προορισμό.

"Προς άρση τυχόν παρερμηνειών, σημειώνουμε επίσης ότι οι όποιες τοποθετήσεις έχουν γίνει στα ΜΜΕ από αξιωματούχους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, δεν αποτελούν προϊόν συλλογικών αποφάσεων αλλά προσωπικές απόψεις των ιδίων", καταλήγει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεσμεύονται συνεχώς τα αποθέματα αερόσακων-Οι διανομείς ζητούν κατανόηση και υπομονή
Φωνάζουν οι Τούρκοι για το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision-Σκέφτονται να υποβάλουν καταγγελία στην EBU
Παθολογικά τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη-Στέλνει τα ευρήματα στο εξωτερικό η ΕΛΑΣ
Μαθητές σχημάτισαν το όνομα Άγγελος-«Ψυχοθεραπεύσου πριν γίνεις γονιός» (pics)
Αυτή είναι η διαδικασία έκδοσης κάρτας δωρεάν μετακίνησης για τους ιδιοκτήτες ακινητοποιημένων οχημάτων
Τούρκος καθηγητής Γεωλογίας επιμένει πως είναι ηφαιστειακοί και όχι τεκτονικοί οι σεισμοί στη Σαντορίνη
Καλεί τους πολίτες να μην αποδέχονται να πληρώσουν για ΤΑΚΑΤΑ η Ένωση Καταναλωτών
Τέλη του χρόνου ολοκληρώνεται το Κέντρο Φιλοξενίας Λίμνες στη Μενόγεια
Προς ποινικοποίηση το πορνογραφικό υλικό που παράγεται από ΑΙ-Υπήρξαν δυσκολίες σε νομικές υποθέσεις
Πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες να διευθετήσουν ραντεβού για αλλαγή ΤΑΚΑΤΑ επειδή δεν απαντούν στα τηλέφωνα