Λήψη μέτρων για διαφύλαξη κύρους επαγγέλματος ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την πρόσφατη συμπερίληψη κυπριακού δικηγορικού γραφείου, σε λίστες κυρώσεων από τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι η εν λόγω εξέλιξη "αναπόφευκτα πλήττει την φήμη του επαγγελματικού μας σώματος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δικαιοδοσία παροχής υπηρεσιών και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο".

Σημειώνει, επίσης, τη βούλησή του -σε συνεργασία και σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβερνητικούς και μη- όπως αναληφθούν εκείνες οι ενέργειες και δράσεις, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλκυση ουσιαστικών επενδύσεων, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της δικηγορικής ύλης αλλά που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αποτελεί θέση του ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος έχει σειρά από εποπτικές αρμοδιότητες που απορρέουν από την σχετική Νομοθεσία, πρέπει να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την αξιοπιστία και το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως επενδυτικό προορισμό.

"Προς άρση τυχόν παρερμηνειών, σημειώνουμε επίσης ότι οι όποιες τοποθετήσεις έχουν γίνει στα ΜΜΕ από αξιωματούχους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, δεν αποτελούν προϊόν συλλογικών αποφάσεων αλλά προσωπικές απόψεις των ιδίων", καταλήγει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Οι απολαβές γυναικών που θα κατατάσσονται εθελοντικά στην Ε.Φ, οι επιλογές στρατοπέδων και τι ισχύει με εφεδρεία
Προκαλεί ανησυχία στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ το εύρος των εξετάσεων-Ενημερώνουν για τα επόμενα βήματά τους
Πράσινο από την Ολομέλεια για χρονοδιακόπτη στις κάμερες-Τι αλλάζει για τα εξώδικα
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού το βράδυ της Πέμπτης λόγω εργασιών
Χαρτσιώτης: Ισχύει η νομοθεσία που απαγορεύει άναμμα φωτιάς και κατ’ επέκταση, λαμπρατζιάς
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για κύκλωμα εμπορίας προσώπων-Χρηματικό πρόστιμο σε τρίτη κατηγορούμενη