Δικαστικό χαστούκι σε ΥΚΑΝ και Εισαγγελία για υπόθεση ναρκωτικών-Παραλήψεις, ανταλλάγματα και... φιάσκο
15:40 - 26 Απριλίου 2023
Καταπέλτης μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το οποίο αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 41χρονος που θεωρείτο εγκέφαλος για την υπόθεση των 35 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, με το Δικαστήριο να καταγράφει μια σειρά από παραλήψεις σε σχέση με την διερεύνηση της υπόθεσης, την ώρα που άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να έτυχαν διαφορετικής μεταχείρισης από την ΥΚΑΝ.
Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη απόφαση, αλλά προηγήθηκαν και άλλες, σε σχέση με τους χειρισμούς των Αρχών αναφορικά με τα deal σε μάρτυρες για να καταθέσουν εναντίον άλλων, οι οποίοι επωφελούνται είτε μέσω του προγράμματος μαρτύρων της ΥΚΑΝ είτε απαλλάσσονται από σοβαρές κατηγορίες, με την πιο πρόσφατη απόφαση να είναι αυτή του Ανωτάτου, που υπέδειξε άνιση μεταχείριση εμπόρων ναρκωτικών.
Μάλιστα, όπως και σε άλλη υπόθεση όπως και αυτή, ο εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, και ενδεχομένως η ποινή του να ανασταλεί σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως σε άλλες περιπτώσεις, κρίθηκε αναξιόπιστος, με το ζήτημα πλέον να παίρνει όλο και περισσότερες προεκτάσεις. Και αυτό διότι, τα τελευταία χρόνια αναστάλθηκαν ποινές για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, ανεξαρτήτως αν μια υπόθεση δεν στοιχειοθετήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου ή αν ο μάρτυρας κρίθηκε αναξιόπιστος. Αποτέλεσμα, είτε πρόσωπα που καταδικάστηκαν σε πολυετές ποινές φυλάκισης να αποφυλακίζονται χωρίς να εκτίσουν ούτε το ήμισυ της ποινής τους ή να απαλλάσσονται από σοβαρότερες κατηγορίες και να τους επιβάλλεται χαμηλότερη ποινή.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το Ανώτατο, εξετάζοντας προσφυγή καταδικασθέντα για την πρωτοφανή υπόθεση των 640 κιλών σε φουκούδες, για την οποία αναστάλθηκε η ποινή δεύτερου προσώπου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, ο ρόλος όμως του οποίου δεν διέφερε από τον πρώτο, ανέφερε πως «δικαιολογείται η παρέμβαση μας για μείωση των επιβληθεισών ποινών, μόνο και μόνο για να μετριασθεί το αίσθημα αδικίας που προκάλεσε η άνιση μεταχείριση των δύο παραβατών λόγω της αναστολής ποινικής δίωξης εναντίον του ενός».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούνησε το δάκτυλο σε Εισαγγελέα το Ανώτατο-Άνιση μεταχείριση εμπόρων ναρκωτικών
Άλλαξε την κατάθεση του, τον έδειχνε εγκέφαλο
Σε σχέση την νέα απόφαση του Κακουργιοδικείου, που αθώωσε τον 41χρονο, αδειάζοντας τις ενέργειες της ΥΚΑΝ, όπως προκύπτει από την απόφαση, της σύλληψης του κατηγορούμενου προηγήθηκαν οι ισχυρισμοί καταδικασθέντα για την ίδια υπόθεση, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, επί διοίκησης Μιχάλη Κατσουνωτού, με τον οποίο συναντήθηκε, προτού αποφασίσει να δώσει νέα κατάθεση.
Ο εν λόγω μάρτυρας, ισχυρίστηκε πως συνωμότησε με τον 41χρονο, ώστε να εισάγουν 35 κιλά κάνναβη από την Ελλάδα στην Κύπρο, δείχνοντας τον μάλιστα ως εγκέφαλο της υπόθεσης. Οι ισχυρισμοί του, παραδόθηκαν μήνες μετά την καταδίκη του, μέσω χειρόγραφων σημειωμάτων, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2021.
Εκδοχή την οποία υποστήριξε ενώπιον Κακουργιοδικείου η Νομική Υπηρεσία, η οποία ήταν αντίθετη με αυτή της υπεράσπισης του κατηγορουμένου,(σ.σ εκπροσωπήθηκε από τους Ηλία Στεφάνου και Γιάννη Νεάρχου), όπου ανέφερε πως ο μάρτυρας σε συνεννόηση ή και κατόπιν οδηγιών άλλου προσώπου, επίσης εμπλεκόμενου στην υπόθεση, αποφάσισε να εμπλέξει τον κατηγορούμενο στην εισαγωγή, προκειμένου να επωφεληθεί τόσο ο ίδιος, λαμβάνοντας σχετική έκπτωση στην ποινή του, «λόγω της δήθεν συνεργασίας του με τις Αρχές».
Σημειώνεται, πως και ο εν λόγω καταδικασθέντας, απαλλάχθηκε από σοβαρότερες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Οι συναντήσεις και η αλλαγή δεδομένων
Σε μια πολυσέλιδη απόφαση, που απαριθμεί 60 σελίδες, το Κακουργιοδικείο αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο χρονικό της σύλληψης του μάρτυρα μέχρι την απόφαση του να εμπλέξει τον κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στον τρίτο εμπλεκόμενο, καθώς και σε συναντήσεις που προηγήθηκαν.
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση, μερικούς μήνες μετά τη σύλληψη του μάρτυρα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, του λήφθηκε ανακριτική κατάθεση ενώ βρισκόταν υπόδικος στις Φυλακές, αφού εναντίον του είχε καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού.
Στην εν λόγω κατάθεση του, εξέφρασε την πρόθεση του «να συνομιλήσει με την Αστυνομία» και να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων, αφού όπως είπε, φοβόταν για τη ζωή του ιδίου και της οικογένειας του.
Στη συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή της Υ.ΚΑ.Ν. Μιχάλη Κατσουνωτό, όπου του λέχθηκε ότι για να εξεταστεί το αίτημα του για ένταξη στο ως Πρόγραμμα, θα έπρεπε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, ώστε να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος για το Πρόγραμμα.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον μάρτυρα αλλά και τον τρίτο εμπλεκόμενο, ενώ αυτοί ήταν υπόδικοι για την ίδια υπόθεση, συναντήθηκε ταυτόχρονα με αυτούς στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών. Η συνάντηση, όπως σημειώνει το Δικαστήριο, έγινε την ίδια ημερομηνία που φέρουν οι χειρόγραφες σημειώσεις που επιδόθηκαν ένα μήνα μετά στην ΥΚΑΝ, όπως υπέδειξε το Κακουργιοδικείο.
Για τις εν λόγω συναντήσεις, κλήθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου αξιωματούχοι των Φυλακών, οι οποίοι κρίθηκαν αξιόπιστοι χωρίς να αμφισβητείται η μαρτυρία τους, όπου επιβεβαίωσαν την συνάντηση, ενώ προέκυψε πως ο τρίτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, τον Φεβρουάριο του 2022 μεταφέρθηκε από τον χώρο των Κεντρικών Φυλακών στα γραφεία της Υ.ΚΑ.Ν. Βέβαια, σε αυτό το σημείο, το Δικαστήριο σημειώνει πως δηλώθηκε ως παραδεκτό γεγονός ότι «η μεταφορά του έγινε αποκλειστικά και μόνο για να του γίνουν παραστάσεις μετά από πληροφορία που έλαβε η Υ.ΚΑ.Ν. ότι το πιο πάνω πρόσωπο προσχεδίαζε εγκληματική ενέργεια εναντίον του Διοικητή της Υ.ΚΑ.Ν».
Επιπρόσθετα, τον Φεβρουάριο του 2022, ο μάρτυρας έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην ΥΚΑΝ, αναφέροντας πως επιθυμεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «για το ποιοι βρίσκονται πραγματικά πίσω από την υπόθεση των ναρκωτικών», ενώ κατονόμασε ως εγκέφαλο και οργανωτή της υπόθεσης τον κατηγορούμενο, ο οποίος, ισχυρίστηκε πως ενέπλεξε και τον ίδιο.
Τελικά, το εν λόγω πρόσωπο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων τον Μάιο του 2022, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, του είχε επιβληθεί ποινή 13 ετών από το Κακουργιοδικείο.
Σημειώνεται πως ποινή επιβλήθηκε και στο τρίτο πρόσωπο, που επίσης ενέπλεξε ο μάρτυρας, ο οποίος ωστόσο είχε απαλλαχθεί από αριθμό κατηγοριών, μετά την αλλαγή στάσης του βασικού μάρτυρας, που στην ουσία το πήρε πάνω του, υποστηρίζοντας πως δεν ο τρίτος δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.
Όπως αναφέρει το Κακουργιοδικείο, «μετά τις δύο χειρόγραφες επιστολές που απέστειλε, τη θεληματική του κατάθεση, ως επίσης τη μελέτη της μαρτυρίας, η Υ.ΚΑ.Ν. θεώρησε ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία που να εμπλέκει τον χχ όσον αφορά τα ναρκωτικά και έτσι αποφασίστηκε, από τη Νομική Υπηρεσία, η αναστολή ποινικής δίωξης αριθμού σχετικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε».
Αναξιόπιστος ο βασικός μάρτυρας
Με βάση τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, το Κακουργιοδικείο έκρινε αναξιόπιστο τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας που σήμερα βρίσκεται στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, αφού διαπίστωσε αντιφάσεις στα όσα ισχυρίστηκε, ενώ υπέδειξε πως δεν υπήρχε επιπρόσθετη και ενισχυτική μαρτυρία που να στηρίζει τα όσα ανέφερε.
Μεταξύ άλλων, ο βασικός μάρτυρας της ΥΚΑΝ για την υπόθεση, ισχυρίστηκε πως παραδέχθηκε πως τα πυροτεχνήματα που βρέθηκαν με τα ναρκωτικά, ήταν για λογαριασμό του τρίτου προσώπου, του συγκατηγορούμενου του, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει σχέση ή να γνώριζε για 35 κιλά κάνναβης. Όπως είπε, δεν ανέφερε οτιδήποτε για τον κατηγορούμενο, καθώς φοβόταν.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «με την πάροδο του χρόνου, μετά από 10 περίπου μήνες, όταν τέθηκε υπό κράτηση, η όλη υπόθεση τον βάραινε και ήθελε να ξεμπλέξει που τούτα τα πράγματα τέλεια και έτσι έγραψε δύο καταθέσεις στις οποίες κατέγραψε τα γεγονότα όπως τα θυμόταν κατά το χρόνο εκείνο και τις παρέδωσε στην Αστυνομία μέσω του δικηγόρου του. Μετά από αρκετό καιρό η Αστυνομία τον μετέφερε στα γραφεία της Υ.ΚΑ.Ν. όπου έδωσε επίσημη κατάθεση».
Παράλληλα, ο μάρτυρας αρνήθηκε την εκδοχή ότι η μαρτυρία του είναι πλαστή και ότι την εκδοχή αυτή την ετοίμασε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του (σ.σ τρίτο πρόσωπο), για τον οποίο υπήρχαν στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν, εναντίον του κατηγορούμενου λόγω του ότι είχε μεταβεί φιλικά με τον κατηγορούμενο στην Αθήνα, έξι μήνες πριν από την άφιξη των επίδικων ναρκωτικών στην Κύπρο.
«Αρνήθηκε ότι δηλαδή εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της μετάβασης του στην Αθήνα μαζί με τον κατηγορούμενο ακριβώς για να «πλάσει» αυτή την εκδοχή ούτως ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης (για να «μπει» στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων, να αποφυλακιστεί γρηγορότερα μέσω προεδρικής χάρης) ως επίσης να αποενοχοποιηθεί ο τρίτος εμπλεκόμενος σε σχέση με τα ναρκωτικά και διερωτήθηκε για ποιο λόγο να «μπλέξει τον κατηγορούμενο» (κάτι που επανέλαβε πολλές φορές)».
Ήταν υπό κράτηση και μιλούσε στο κινητό
Προτού επεκταθεί στην αξιολόγηση της ποιότητας της μαρτυρίας του μάρτυρα, το Κακουργιοδικείο έκανε εκτενής αναφορά σε ότι αφορά την εμπλοκή και τους χειρισμούς που έγιναν σε σχέση με την εμπλοκή του τρίτου προσώπου, που επίσης είχε συλληφθεί κατά τον Δεκέμβριο του 2020. Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόσωπο δεν κλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει ενώπιον Κακουργιοδικείου.
Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσε το Δικαστήριο στο γεγονός ότι ο τρίτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ενώ είχε συλληφθεί και βρισκόταν υπό κράτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εντοπίστηκαν στην κατοχή του χειρόγραφες σημειώσεις και ένα κινητό μαζί με τον φορτιστή του. Μάλιστα, όπως σημειώνει το Κακουργιοδικείο, από εξετάσεις ανακριτή, διαπιστώθηκε ότι κάποιες από τις σημειώσεις που περιέχονταν σε αυτές τις κόλλες ήταν πανομοιότυπες με όσα ανέφερε ο βασικός μάρτυρας στην ανακριτική του κατάθεση, κατά τρόπο που φαινόταν ότι πιθανόν να υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ τους, έχοντας υπόψη και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.
Σε ότι αφορά το κινητό, διαπιστώθηκε πως ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ο ύποπτος είχε επικοινωνία με τους δικηγόρους, με τη σύζυγο του και μια υπάλληλο του. Μάλιστα, είχε επικοινωνία με τον δικηγόρο του μάρτυρα, την μέρα που αυτός έδινε κατάθεση.
Μάλιστα, στην απόφαση το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως, «δεν θεωρήθηκε από την ανακριτική ομάδα ύποπτο το γεγονός ότι ο χχ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον χχ (σ.σ δικηγόρο) - ο οποίος φαίνεται από τα όσα τέθηκαν ότι, τουλάχιστον από τις 22/12/2020 που ήταν παρών κατά τη λήψη της ανακριτικής κατάθεσης από τον μάρτυρα και για κάποιο χρονικό διάστημα τον εκπροσωπούσε - λόγω του ότι στο παρελθόν ο εν λόγω δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει τον ίδιο. σε άλλες υποθέσεις και θεωρήθηκε περαιτέρω ότι πιθανόν ο χχ να είχε ζητήσει δεύτερη ή και τρίτη γνώμη από τον εν λόγω δικηγόρο. Ο χχ είχε τηλεφωνικές κλήσεις με τον εν λόγω δικηγόρο τόσο πριν τις 22/12/2020 όσο και μετά. Ο δικηγόρος δεν ρωτήθηκε γιατί επικοινωνούσε με τον χχ ενώ ήταν υπό κράτηση».
Επιπρόσθετα, το Κακουργιοδικείο άφησε σκιές γύρω από τις ενέργειες της Αστυνομίας, λέγοντας πως, «δεν προέβη σε επαρκή διερεύνηση ώστε να διαφανεί κατά πόσο επρόκειτο για σύμπτωση ή προσυνεννόηση μεταξύ των δύο».
Παραλήψεις και μη διερεύνηση από ΥΚΑΝ
Το μεγαλύτερο μέρος της απόφασης, εστιάζεται στους ισχυρισμούς του βασικού μάρτυρα αλλά και στα στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του τρίτου προσώπου, τα οποία όμως δεν διερευνήθηκαν, με το Κακουργιοδικείο στην ουσία να αναφέρει πως η ΥΚΑΝ δεν έκανε οποιεσδήποτε ενέργειες προκειμένου να διερευνήσει τα όσα είχε αναφέρει.
«Με τη διερεύνηση θεωρούμε ότι θα συμπληρώνονταν και θα αποσαφηνίζονταν διάφορα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη μαρτυρία του Μ.Κ.3, (σ.σ βασικού μάρτυρα) δηλαδή θα επιβεβαιώνονταν ή θα διαψεύδονταν διάφοροι ισχυρισμοί του, χωρίς να υπάρχουν ασάφειες ή αδιευκρίνιστα σημεία ή να μένουν αναπάντητα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται ως προς την αξιοπιστία του και σαφώς το ανακριτικό έργο θα ήταν πληρέστερο. Εδώ να λεχθεί ότι δεν μας διαφεύγει το ότι κάποιες από τις πιο πάνω ενέργειες δεν έγιναν τότε καθότι η Αστυνομία δεν είχε εις γνώση της κατά τον συγκεκριμένο χρόνο όλα τα σχετικά δεδομένα. Μετά όμως που ήλθαν εις γνώση της αυτά έπρεπε να τα επαναξιολογήσει και να δράσει ανάλογα».
Μεταξύ άλλων, με βάση τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, το Κακουργιοδικείο έκρινε πως δεν διερευνήθηκαν τεκμήρια και στοιχεία, που έχριζαν περαιτέρω έρευνα σε σχέση με την άφιξη του φορτίου ναρκωτικών. Για παράδειγμα, γίνεται αναφορά στο κινητό τηλέφωνο του τρίτου εμπλεκόμενου, το οποίο είχε παραληφθεί και σε αυτό εντοπίστηκαν διάφορες φωτογραφίες, μεταξύ αυτών και μια δήλωση μεταφοράς προσωπικών ειδών που συνόδευε το επίδικο φορτίο που παραλήφθηκε στις 18/12/2020 και το φορτίο που παραλήφθηκε στις 14/12/2020.
«Δεν θεωρήθηκαν ύποπτα από την ανακριτική ομάδα και ο χχ δεν ανακρίθηκε σε σχέση με αυτά παρόλο που κατά τον δεδομένο χρόνο αντιμετώπιζε κατηγορίες ναρκωτικών αφού και οι δύο φωτογραφίες που απεικόνιζαν ουσίες που ομοίαζαν με ναρκωτικά λήφθηκαν σε προγενέστερο χρόνο της παρούσας υπόθεσης, ως επίσης δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να συνδέουν τις εν λόγω φωτογραφίες με την παρούσα υπόθεση».
Επίσης αναφέρει πως, «η υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς προσωπικών ειδών θεωρήθηκε από την ανακριτική ομάδα ότι ήταν λογικό να υπάρχει στην τηλεφωνική συσκευή του χχ αφού ανέμενε τα πυροτεχνήματα από την Ελλάδα, ως επίσης είχαν βρεθεί άλλες παρόμοιες δηλώσεις που αφορούσαν άλλα προηγούμενα εμπορεύματα και πυροτεχνήματα. Σε κάποιες από αυτές τις δηλώσεις αναγραφόταν το όνομα του μάρτυρα και του χχ και σε κάποιες αναγράφονταν ονοματεπώνυμα και δελτία ταυτότητας που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και ήταν όλες της εταιρείας χχ. Ως εκ των άνω δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνει οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια».
Δεν ερευνήθηκε ο αριθμός
Περαιτέρω, γίνεται αναφορά στον αριθμό κινητού που δήλωσε ο μάρτυρας, ο οποίος διευθέτησε την αποστολή του επίδικου φορτίου και συμπλήρωσε τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις των εμπορευμάτων, ο οποίος συνάδει με τον αριθμό του συγκατηγορούμενου του.
«Δεν θεωρήθηκε παράξενο ο ως άνω αριθμός να συνδεθεί με τηλεφωνική συσκευή του χχ λόγω του ότι ο τελευταίος ανέμενε τα πυροτεχνήματα. Λόγω επίσης του ότι ο χχ ανέμενε τα πυροτεχνήματα, θεωρήθηκε λογικό το γεγονός του εντοπισμού της φωτογραφίας που αφορά την υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς προσωπικών ειδών που αφορά τα φορτία που παραλήφθηκαν στις 14/12/2020 και 18/12/2020. Κρίνουμε για τους ίδιους λόγους που αναφέρουμε πιο πάνω σε σχέση με τη μη διερεύνηση του ζητήματος της παράνομης κατοχής κινητού τηλεφώνου από τον χχ ενώ τελούσε υπό κράτηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον δικηγόρο του μάρτυρα, ότι οι ισχυρισμοί του θα έπρεπε να διερευνηθούν περισσότερο, όπως έπρεπε να διερευνηθεί και η διαπίστωση ότι η προαναφερόμενη κάρτα κινητής τηλεφωνίας συνδέθηκε με τηλεφωνική συσκευή του χχ όπως και το γεγονός του εντοπισμού της φωτογραφίας μοτοσικλέτας όμοιας με αυτή που περιγράφει ο μάρτυρας, αλλά και ο εντοπισμός της υπεύθυνης δήλωσης μεταφοράς προσωπικών ειδών στο τηλέφωνο του χχ, δεδομένου ότι η φωτογραφία λήφθηκε στις 3/12/2020, δηλαδή την παραμονή της αναχώρησης του μάρτυρα για την Αθήνα, ότι η εν λόγω κάρτα κινητής τηλεφωνίας είχε εντοπιστεί να έχει χρησιμοποιηθεί σε τηλεφωνική συσκευή που ανήκε στον χχ και ότι στην εν λόγω συσκευή εντοπίστηκε γενετικό υλικό της υπαλλήλου αυτού. Ήταν επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στη φωτογραφία αναφέρεται ως το τηλέφωνο του παραλήπτη των εμπορευμάτων ο ως άνω αριθμός τηλεφώνου, δηλαδή ο 9******».
Χαστούκι σε Αρχές
«Η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει στον απαιτούμενο βαθμό, δηλαδή πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, τις κατηγορίες τις οποίες ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει στην παρούσα και συναφώς αυτός αθωώνεται και απαλλάσσεται σε όλες τις κατηγορίες».
Αυτή ήταν η κατάληξη του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το οποίο αθώωσε και απάλλαξε τον 41χρονο κατηγορούμενο, μετά από μια δικαστική μάχη της Κατηγορούσας Αρχής με τους δικηγόρους Ηλία Στεφάνου και Γιάννη Νεάρχου, με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση να αφήνουν για άλλη μια φορά άκρως εκτεθειμένες τις Αρχές με τους χειρισμούς της. Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπόδικος για περίπου ένα χρόνο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέστειλε την ποινή του ενός καταδικασθέντα για τα 645kg ναρκωτικά η Εισαγγελία