Εξωδικαστικός συμβιβασμός Μέρντοκ-πρίγκιπα Γουίλιαμ για την παγίδευση τηλεφώνου

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ένα «πολύ μεγάλο ποσό» κατέληξαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο εκδοτικός όμιλος News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοκ αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης μηνυμάτων τηλεφωνητών από εφημερίδες της εταιρείας.

Η αποκάλυψη αυτή περιλαμβάνεται σε έγγραφα που κατέθεσαν την Τρίτη σε δικαστήριο του Λονδίνου οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος όπως και ο αδερφός του είναι μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν υποβάλει αγωγή για την υπόθεση.

Η αγωγή αφορά παράνομες παρακολουθήσεις από τις εφημερίδες Sun και News of the World.

Οι αντίδικες πλευρές θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους στο δικαστήριο επί τριήμερο και ο δικαστής θα κληθεί έπειτα να αποφασίσει κατά πόσο η αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί, πιθανότατα τον προσεχή Ιανουάριο.

Σε γραπτή κατάθεση προς το δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει πως η παρακολούθηση των τηλεφωνικών μηνυμάτων του «επηρέασε κάθε πτυχή» της ζωής του, δημιουργώντας «τεράστια παράνοια» και απώλεια εμπιστοσύνης στις σχέσεις του.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει επίσης σε εξέλιξη δικαστικές διαμάχες για την παρακολούθηση των συνομιλιών του κατά των ομίλων που εκδίδουν τις εφημερίδες Mail και Mirror.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 11 οι νεκροί στη χειρότερη επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της Σουηδίας-Το προφίλ του δράστη
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
Ανακτήθηκαν όλες οι σοροί της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον-Στους 67 οι νεκροί
Παγκόσμια ανησυχία από τις εξαγγελίες Τραμπ-Θέλει να κατακτήσει τη Λωρίδα της Γάζας και να διώξει τους Παλαιστίνιους
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία-Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος
BINTEO: Εκρήγνυται ξανά το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Συνομιλία Τραμπ-Σι για τους δασμούς προανήγγειλε ο σύμβουλος εμπορίου του Αμερικανού προέδρου
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
Η Αυστραλία απαγορεύει την εφαρμογή DeepSeek σε όλες τις κυβερνητικές συσκευές
Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 30 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου