Ευχαριστούν τον Σεντόπ για τις προσβλητικές αναφορές του στα κατεχόμενα

Ο «πρόεδρος» της «βουλής» του ψευδοκράτους, Ζορλού Τορέ εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντό, καθώς όπως είπε, "υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των Τ/κ" κατά τη φραστική αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στη διάρκεια της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, στην Πράγα. Έκανε επίσης λόγο για "αυξανόμενη αντιτουρκική ρητορική" - κατά την έκφρασή του - ιδιαίτερα μετά που εκλέγηκε η κ. Δημητρίου Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τορέ υποστήριξε ότι η κ. Δημητρίου κάνει "πολύ μεγάλο λάθος" αν πιστεύει ότι θα έχει κέρδος με αυτή τη ρητορική. Υποστήριξε δε ότι εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο «σφετερίστηκαν άδικα και παράνομα οι ε/κ στη διεθνή σκηνή» και το χρησιμοποίησε για να «δηλητηριάσει το διεθνές περιβάλλον με τις αντιτουρκικές δηλώσεις της» - κατά τον ισχυρισμό του.

Το να περιγράφει την χρήση των εγγυητικών δικαιωμάτων από την Τουρκία, που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες του 1960, και έφεραν την ειρήνη και την ηρεμία στο νησί το 1974 ως "κατοχή", δεν είναι παρά μια "φτηνή διαστρέβλωση των γεγονότων", υποστήριξε, συμφωνώντας με όσα ανέφερε στην Διάσκεψη ο Μουσταφά Σεντόπ.

Ο κ. Τορέ εξέφρασε δε ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των Τ/κ και έδωσε έμφαση στις πραγματικότητες στο νησί και δεν τους άφησε εκτεθειμένους διεθνώς, λέγοντας ότι οι Τ/κ είναι "ισότιμοι και κυρίαρχοι εταίροι του νησιού".

«Η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς να χρησιμοποιήσει την ανθρώπινη τραγωδία που συνεχίζεται στην Ουκρανία για περισσότερο από ένα χρόνο με στόχο τη διάδοση των αντιτουρκικών πολιτικών της είναι τόσο λυπηρή όσο και προβληματική» συνέχισε.

Υποστήριξε δε ότι εξαιτίας της "κακομαθημένης και ακόρεστης" – κατά την έκφρασή του - στάσης της ε/κ πλευράς, υπονομεύονται τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία σε διεθνείς συναντήσεις και οργανισμούς, ιδιαίτερα στην ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»