Χ. Πολυκάρπου: Άνθρακας ο θησαυρός από την Κυβέρνηση, Νίκου Χριστοδουλίδη

«Άνθρακας ο θησαυρός από την Κυβέρνηση, Νίκου Χριστοδουλίδη. Παρά τις δεσμεύσεις και τις δημόσιες εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα των εκποιήσεων η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών έδειξε ότι η Κυβέρνηση ούτε πρόταση είχε ούτε τη βούληση για ν’ αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που άφησε προίκα η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει ο Χάρης Πολυκάρπου.

Σε γραπτή του δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας ανέφερε πως ο Πρόεδρος, «επιβεβαίωσε ότι κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αφού δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν επιθυμεί ουσιαστικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Απέρριψε σχεδόν όλες τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, παραδέχθηκε ότι το περιλάλητο Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» αντιμετωπίζει προβλήματα έγκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει με τις αλλαγές που αφορούν την ειδική δικαιοδοσία των δικαστηρίων».

Προσθέτοντάς παράλληλα ότι, «ως θετική κρίνουμε την καταρχήν στήριξη που έτυχε η πρόταση του ΑΚΕΛ ώστε στις περιπτώσεις εθελοντικής ανταλλαγής υποθήκης έναντι χρέους ως αξία του ακινήτου να καθορίζεται η αγοραία αξία. Την ίδια ώρα όμως επιμένουμε για την ανάγκη υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασία των δανειοληπτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θεωρούμε αναγκαία την αποκατάσταση της απρόσκοπτης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, τη δημιουργία αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για τη στέγη, που να περιλαμβάνει και τη διάσταση των εκποιήσεων, αλλά και τη βελτίωση της εποπτείας, όχι μόνο των τραπεζών, αλλά και των εταιρειών διαχείρισης δανείων ή εξαγοράς πιστώσεων».

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας