Νέα ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό για τις κυρώσεις

Νέα σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Διοικητής της ΚΥΠ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, αναμένεται να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχει, στη συνέχεια θα τοποθετηθεί.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, «οι Κύπριοι δικηγόροι δεσμεύονται μόνο από τις κυρώσεις της ΕΕ καθώς και τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και όχι από τις αγγλοαμερικανικές κυρώσεις. Αν υπάρχει ένδειξη για παραβίαση τέτοιων κυρώσεων από μέλος μας τότε θα κάνουμε και επιτόπιο έλεγχο και ανάλογα θα επιβάλουμε διοικητικές κυρώσεις, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η επιβολή ποινικών κυρώσεων αφορά τη Νομική Υπηρεσία. Μέχρι στιγμής δεν μας δόθηκε οποιαδήποτε πληροφορία για παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων από το δικηγορικό γραφείο το οποίο μπήκε μέσα σε αυτό το ειδικό καθεστώς", ανέφερε.

Όπως είπε, «δεν χρησιμοποιείται καθόλου η λέξη παραβίαση στις επίσημες ιστοσελίδες των δυο Υπουργείων (ΗΠΑ και ΗΒ), απλούστατα το τί αναφέρεται είναι ότι η προσπάθεια είναι να ξηλώσουν το σύστημα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είναι στα απαγορευμένα πρόσωπα που δεν είναι Κύπριοι" και είπε πως στην περίπτωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Βασιλειάδη είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Δειτε Επισης

Τα μέτρα ΥΠΕΣ για μείωση καθυστερήσεων στην ετοιμασία εκθέσεων από ΚΦΙΚΒ-Αύξηση αιτήσεων κατά 40%
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Απαντά στις αντιδράσεις ΑΚΕΛ για τις μονάδες αφαλάτωσης ο Χριστοδουλίδης-«Κάποια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική»
Το ερχόμενο Σάββατο η κατ΄ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν-Η συνομιλία με Χαν και το τετ α τετ με Ερντογάν
Στ. Στεφάνου: Θετική η αναφορά ΠτΔ για πράσινες φορολογίες, ακόμη μία επιτυχία του ΑΚΕΛ
Σηκώθηκε και έφυγε από συνέντευξη ο Τατάρ-Ενοχλήθηκε από ερωτήσεις για Ιμάμογλου και μαντήλα
Από το «Turkaegean» στο «Island Cyprus»-Τουριστική καμπάνια από το ψευδοκράτος με τις... πλάτες της Άγκυρας
Πακέτο έργων ύψους 660 εκ. ευρώ για ανάπτυξη της Λεμεσού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να αλλάξει η στάση θεσμών στην ΕΕ που θεωρούν την Τουρκία στρατηγικό εταίρο ζητούν οι ευρωβουλευτές