Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
06:16 - 25 Απριλίου 2023
Μπλουμ στη γεύση! Συνταγή από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου.
ΥΛΙΚΑ
- 4 κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα
- 35 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 γρ. καρύδια
- 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 35 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο, ξηρό
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1/2 λεμόνι, μόνο το χυμό
- αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- τηγάνι μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε μέσα 4 κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα. Με μια λαβίδα γυρίστε την κάθε πιπεριά, ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο τις μαγειρεμένες πιπεριές, 35 γρ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 10 γρ. καρύδια, και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα, 10 γρ. ξίδι βαλσάμικο, 1 /2 κουταλάκι κύμινο, 1 κουταλάκι κόλιανδρο, ξηρό, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 /2 λεμόνι, μόνο το χυμό, αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7 ή μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με ζεστή πίτα.
Bio
Είναι παθιασμένος, επινοητικός και δυναμικός. O chef Γιώργος Ερωτοκρίτου λατρεύει τη μαγειρική και με κάθε τι που καταπιάνεται το υπηρετεί με πάθος! Σπούδασε στο Gourmand Institute. Η δεξιοτεχνία και ο επαγγελματισμός του, του χάρισαν πολλά βραβεία ως επισφράγισμα της αγάπης και της επιμονής του να προσφέρει. Συνεργάστηκε και συνεχίζει να συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα ένθετα μαγειρικής, ενώ έχει λάβει μέρος με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στην όπερα «Bon Appétit» του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby.