Επιχείρησε να ταξιδέψει με παράνομα καπνικά και του επιβλήθηκε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ

Στην κατάσχεση αδασμοαφορολόγτων καπνικών προϊόντων προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Πάφου ενώ ο επιβάτης, στις αποσκευές του οποίου φέρεται να βρέθηκαν τα προϊόντα, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις  21 Απριλίου 2023, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Πάφου, εντόπισαν στις αποσκευές επιβάτη, που θα αναχωρούσε με προορισμό αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, 549 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού, 10 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 3 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας.

Ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι αγόρασε τα αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και τα μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό τη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθως αυτός συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.

Την επόμενη μέρα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου αποφασίστηκε η τριήμερη προσωποκράτησή του.

Αργότερα, αφού έγινε αποδεκτό αίτημά του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων, με την καταβολή του χρηματικού ποσού των €11.000 και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος.   

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναζητά ένα πρόσωπο που έριξε αντικείμενο σε στιούαρτ στο Απόλλωνας-Δόξα η Αστυνομία (pics)
Χειροπέδες σε 23χρονο για τα μαχαιρώματα στη Λεμεσό-Σε σοβαρή κατάσταση 35χρονος
Καλοκαίρι με καφέ και δροσιστικά ροφήματα
Oι καλύτερες τροφές στην αγορά για το κατοικίδιο σας!
Ο Βασιλιάς επιστρέφει στον θρόνο του και στην Κύπρο
Εξοχικές κατοικίες για ιδιωτικές και ξέγνοιαστες διακοπές σε Πάφο και Πρωταρά
Days in the sun: Aντηλιακά προσώπου για το φετινό καλοκαίρι
Γυμναστείτε με αποτέλεσμα… και στυλ!
Ο Reporter προτείνει τα προϊόντα που θα κάνουν τον κήπο σας πιο όμορφο και λειτουργικό
Επιλέγουμε Primetel, Stephanis και ΤΙΤΑΝ για εργασία από το σπίτι