Έτσι θα μετατραπεί ο προσφυγικός οικισμός στα Λατσιά-Τα σχέδια των 16 διαμερισμάτων

Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το σχέδιο χορηγιών του προγράμματος «ΚτίΖΩ», ο Δήμος Λατσιών, προχώρησε σε ενημέρωση των ενοίκων, όπου τους αναλύθηκαν οι πρόνοιες του σχεδίου αναφορικά με τις πολυκατοικίες στους Κυβερνητικούς Οικισμούς στέγασης εκτοπισμένων, ενώ την ίδια ώρα, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, απάντησαν σε διευκρινιστικά ερωτήματα στους επηρεαζόμενους.

Η εξαγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, αφού ήδη οι δήμοι ξεκίνησαν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πρόσφυγες, ούτως ώστε να τους επεξηγηθούν τα σχέδια και οι επιλογές που έχουν ενώπιον τους. Σημειώνεται ότι, προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχει διαχωρίσει σε τρία στάδια τις αναβαθμίσεις των οικισμών, είναι φυσικά οι 43 πολυκατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες και πρέπει να κατεδαφιστούν.

Με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης τους, θα γίνει η επιδιόρθωση των άλλων 70 πολυκατοικιών που χρειάζονται επιδιορθώσεις και το τρίτο στάδιο, είναι οι επιδιορθώσεις στις υπόλοιπες 245 προσφυγικές πολυκατοικίες, που αντιμετωπίζουν πιο λίγα στατικά προβλήματα.

Ανάμεσα σε αυτές τις 43 πολυκατοικίες, βρίσκονται και πολυκατοικίες που στεγάζονται στους οικισμούς Αγίου Ελευθερίου και Απόστολου Λουκά στα Λατσιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας και πρέπει να κατεδαφιστούν και να ανεγερθούν νέες πολυκατοικίες, στα σημεία όπως φαίνονται στους παρακάτω χάρτες.

1

2

3

4

Ενδεικτικά, είναι και τα σχέδια που παρουσιάστηκαν στους ένοικους των δυο οικισμών στα Λατσιά, όπου τους έγινε παρουσίαση με τις νέες πολυκατοικίες και τους συνδυασμούς τύπων διαμερισμάτων που έχουν στη διάθεσή τους. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 16 διαμερίσματα, που θα είναι τέσσερα διαμερίσματα, σε τέσσερις ορόφους.

5

6

7

Υπενθυμίζεται ότι, στο σχέδιο χορηγιών παραχωρούνται, για την κάθε κατηγορία δικαιούχου συγκεκριμένα ποσά εφάπαξ χορηγίας για αναδόμηση ή επιδιόρθωση για ενίσχυση της υφιστάμενης πολυκατοικίας, καθώς και επιπρόσθετο πάγιο ποσό χορηγίας ανά πολυκατοικία για εγκατάσταση ανελκυστήρα. Σε περίπτωση αναδόμησης της υφιστάμενης πολυκατοικίας οι δικαιούχοι, ανάλογα με την κατηγορία τους, θα απαιτηθεί να συνεισφέρουν επιπρόσθετο ποσό για την απόκτηση νέου διαμερίσματος.

Σε περίπτωση επιδιόρθωσης ή ενίσχυσης της πολυκατοικίας οι δικαιούχοι, όλων των κατηγοριών, δύναται να απαιτηθεί να συνεισφέρουν επιπρόσθετο ποσό, από ίδιους πόρους, για την επιδιόρθωση της, στην περίπτωση που το συνολικό ποσό των κρατικών χορηγιών των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας είναι μικρότερο από το συνολικό ποσό επιδιόρθωσης που θα απαιτηθεί για την πολυκατοικία και η συνεισφορά για το υπόλοιπο ποσό που θα απαιτηθεί θα καθορίζεται αναλογικά με τον τύπο του διαμερίσματος τους, δηλαδή εάν είναι ενός, ή δυο, ή τριών υπνοδωματίων.

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν