Προβληματισμός στον ΔΗΣΥ-«Προκλητικό να αυξάνονται συνεχώς τα δανειστικά επιτόκια»

«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συνεχής αύξηση των επιτοκίων και η αρνητική επίδραση που έχει σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και γενικότερα στην οικονομία μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σε γραπτή του δήλωση ο Ονούφριος Κουλλάς αναφέρει ότι, «θέλουμε ευθαρσώς να πούμε και να στείλουμε ένα ΑΥΣΤΗΡΟ μήνυμα, πως είναι πρωτοφανές και προκλητικό να αυξάνονται συνεχώς τα δανειστικά επιτόκια και την ίδια στιγμή τα καταθετικά επιτόκια να βρίσκονται στο 0%». Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεδομένου ότι σήμερα οι τράπεζες εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα από τις καταθέσεις που διατηρούν στην ΕΚΤ, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν που είχαν αρνητικό επιτόκιο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «αυτά είχαμε θίξει και στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Όπως βεβαίως και την αναγκαιότητα για προληπτικές αναδιαρθρώσεις σε φερέγγυους δανειολήπτες. Την ίδια στιγμή είναι ακόμη πιο αυστηρό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, πως ορισμένες συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Ούτε μπορεί να γίνει από αυτές εκμετάλλευση του υψηλού επιτοκιακού περιβάλλοντος εις βάρος των δανειοληπτών.

Όπως έχουμε ήδη ξαναπεί, για τα θέματα επιτοκίων, αναδιαρθρώσεων και διαχείρισης ΜΕΔ θα αναμένουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία πάντοτε με την Κεντρική Τράπεζα».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι, «θεωρούμε ότι τόσο οι τράπεζες όσο και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων μπορούν να συμβάλουν στην απάμβλυνση των συνεπειών τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τους καταθέτες. Δεν θα πρέπει να υποτιμάται από κανένα η βούλησή μας να αναλάβουμε ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες, εάν τούτο κριθεί απαραίτητο».

Δειτε Επισης

«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»