Π. Κανάρη: Η κτηριακή αναβάθμιση της ΜΕΝΝ θα γίνει με γοργούς ρυθμούς

Η κτηριακή αναβάθμιση και η στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου(ΜΕΝΝ), ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη με την ηγεσία του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συζητήθηκαν παράλληλα, θέματα που αφορούν στη στήριξη των γονέων με νεογνά εντός της ΜΕΝΝ, όπως για παράδειγμα, το θέμα της χρονικής διάρκειας της άδειας μητρότητας των μητέρων που έχουν γεννήσει πρόωρα.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για θέματα που αφορούν την προωρότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της και την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της κτηριακής αναβάθμισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, η Δρ. Κανάρη εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαδικασίες μέσω του ΟΚΥπΥ, θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου το εξαιρετικά σημαντικό αυτό έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.  

Ως προς το θέμα της πρόληψης της προωρότητας, η Δρ. Κανάρη σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας.

Με βάση τα δεδομένα της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε η Υπουργός, το ποσοστό των καισαρικών τομών στην Κύπρο το 2021 ανήλθε στο 58,9% του συνόλου των γεννήσεων, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 30%.

Οφείλουμε, συμπλήρωσε, να υιοθετήσουμε τις ενδεδειγμένες πρακτικές, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικών πρωτοκόλλων, για την προώθηση και υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού και τη μείωση των καισαρικών τομών

Η Υπουργός Υγείας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της πολιτείας προς τον Σύνδεσμο για την προσφορά του και για το έργο που επιτελεί, σημειώνοντας ότι θεωρεί τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» συμπαραστάτη και συνεργάτη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Ανέφερε τέλος, ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει την στενή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» προσβλέποντας στην επίλυση όλων των θεμάτων που τον απασχολούν.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΒΑ)

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο