Aνακοινώθηκαν τέσσερις θάνατοι, ανάμεσά τους 19χρονος-Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

Τέσσερις θανάτους από την COVID-19 - ανάμεσά τους και ενός 19χρονου με υποκείμενα νοσήματα - και 1.546 νέα περιστατικά ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την περίοδο 7 με 20 Απριλίου, με το ποσοστό θετικότητας να καταγράφεται στο 2,44%. Την ίδια ώρα 46 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 6 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. 

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι οι τέσσερις θάνατοι αφορούν τρεις άνδρες 19, 79 και 88 ετών οι οποίοι απεβίωσαν μεταξύ 3 και 10 Απριλίου και μια γυναίκα η οποία απεβίωσε στις 6 Απριλίου.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον θάνατο του 19χρονου αναφέρθηκε ότι ο νεαρός υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι την 20η Απριλίου έχουν δηλωθεί 1.354 θάνατοι με τελική (υποκείμενη) αιτία θανάτου την νόσο COVID-19. 

Σε σχέση με τις νοσηλείες, αναφέρεται ότι 46 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, οι 6 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάστασ σε ΜΕΘ, οι τρεις εκτός αναπνευστήρα και οι τρεις διασωληνωμένοι.

Προστίθεται ότι μεταξύ 7 και 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 63.125 διαγνωστικές εξετάσεις και εντοπίστηκαν 1.546 νέα περιστατικά, με το σύνολο των περιστατικών να ανέρχεται πλέον σε 658.450. 

Το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων είναι 2,44%.

Αναφέρεται επίσης ότι η επόμενη ενημέρωση για τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, 2023. 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος σβήνει για μια ώρα τα φώτα συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»
Κανονικά οι πτήσεις από Λάρνακα προς Χίθροου-Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο
Εναρμονίστηκε με την εποχή ο καιρός, αρχίζει να θυμίζει άνοιξη-Παίρνει την ανιούσα ο υδράργυρος
«Εν εδέχουμουν να λεν ότι η γεναίκα εν για το σπίτι, δεν ανέχτηκα ποτέ μου ότι η γεναίκα εν κατώτερη του αντρός»
Ετοιμάζεται μελέτη αναθεώρησης εξετάσεων και πιστοποιητικών υγείας σε επαγγέλματα-Ανάμεσά τους και νηπιαγωγοί
Ανησυχία εκφράζει η Παιδιατρική Εταιρεία για χρήση ψηφιακών μέσων από νήπια παιδιά
Για απάτη με παραπλανητική διαφήμιση προειδοποιεί η easyGroup
Διαμαρτυρία ομάδας πολιτών για τη Γάζα στην Λευκωσία
Τετράωρη στάση εργασίας για τους οδηγούς ταξί τη Τετάρτη στην Λεμεσό
Συνάντηση Επ. Κοινωνικής Πρόνοιας Βουλής Γερόντων με Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας