Και δεύτερο «όχι» Εισαγγελίας σε Τριανταφυλλίδη για ιδιωτική ποινική κατά Κατσουνωτού

Και δεύτερο όχι εισέπραξε από τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ο δικηγόρος της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδης, σε σχέση με την ιδιωτική ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, η οποία ωστόσο μπλοκαρίστηκε από τη Νομική Υπηρεσία που ανέστειλε τα δύο διαφορετικά κατηγορητήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκαρε την ιδιωτική δίωξη Κατσουνωτού η Εισαγγελία δύο μέρες πριν βρεθεί στο εδώλιο-Αυτά ήταν τα κατηγορητήρια

Συγκεκριμένα ο Κρις Τριανταφυλλίδης καταχώρησε ιδιωτική ποινική δίωξη ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο άναψε πράσινο φως και όρισε ημερομηνία ακρόασης, ενώ το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε περιλάμβανε τρεις κατηγορίες. Συνωμοσία με σκοπό να βλάψει άλλον, συνωμοσία με σκοπό να προξενήσει βλάβη σε πρόσωπο ή στην υπόληψη του προσώπου και καταστροφή αποδεικτικού στοιχείου.

Παράλληλα, ζητείτο η άδεια από τον Γενικό Εισαγγελέα, για καταχώρηση και δεύτερου κατηγορητηρίου, ο οποίος με βάση το Σύνταγμα έπρεπε να δώσει σχετική άδεια και αυτό διότι, στο εν λόγω κατηγορητήριο περιλάμβανε δύο αδικήματα που αφορούν την κατάχρηση εξουσίας.

Η ιδιωτική ποινική καταχωρήθηκε στις έξι Φεβρουαρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και το Δικαστήριο όρισε την ακρόαση για τις 24 Μαρτίου. Ωστόσο τρεις ημέρες πριν από την ακρόαση, ο Γενικός Εισαγγελέας μπλόκαρε την ιδιωτική ποινική, αναστέλλοντας την υπόθεση, επικαλούμενος για άλλη μια φορά λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, για να μην προχωρήσει στη δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, στη βάση του πορίσματος του ανεξάρτητου ανακριτή που διορίστηκε, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος εντόπισε διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ. Σημειώνεται πως η αιτιολόγηση της απόφασης για μη δίωξη Κατσουνωτού, είχε να κάνει και πάλι με λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, η νομική ομάδα της Άννας Αριστοτέλους προχώρησε με την ιδιωτική ποινική, η οποία μπλοκαρίστηκε τρεις ημέρες πριν την ακρόαση, δηλαδή στις 20 Μαρτίου.

Δύο ημέρες μετά, ο Κρις Τριανταφυλλίδης, εκπροσωπώντας την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου, απέστειλε νέα επιστολή στον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης τους για αναστολή της ιδιωτικής ποινικής. Ουσιαστικά, ο κ. Τριανταφυλλίδης, αιτήθηκε μέσω επιστολή του να λάβει άδεια για την εκ νέου καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου, δηλαδή αυτού που δεν περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Μαρτίου να προχωρήσει.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τριανταφυλλίδης, υπέδειξε στους Εισαγγελείς, πως ο ισχυρισμός «περί εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος δεν ισχύει», ενώ ανέφερε πως το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείται.

«Το δημόσιο συμφέρον σίγουρα δεν ταυτίζεται με την προστασία του κ. Κατσουνωτού από τη δικαστική διαδικασία και την δυνατότητα των πελάτιδων μου να ασκήσουν τα νομικά των δικαιώματα. Κατ΄ επέκταση αιτούμαι και πάλι τόσο την άδεια σας δια την καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου που σας απέστειλα ως επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήδη καταχωρήθηκε και είναι ορισμένη για την 24 Μαρτίου να προχωρήσει».

Στον Κρις Τριανταφυλλίδη, απάντησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, που υπέγραψε την επιστολή ως Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη.

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο στα όσα ήδη σας έχει αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, στις επιστολές του ημερομηνίας 21 Μαρτίου και 13 Φεβρουαρίου που καλύπτουν το σύνολο των γεγονότων και των κατηγοριών για τα οποία επανέρχεστε», ήταν η λακωνική επιστολή-απάντηση απόρριψης του αιτήματος του Κρις Τριανταφυλλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατηγορείτο και για καταστροφή τεκμηρίων ο Κατσουνωτός-Φέρεται να κατέστρεψε στοιχεία από το κινητό του

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας