Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας

Έξοχος συνδυασμός!

Συνταγή από Πίτσα Κάτσιης

ΥΛΙΚΑ

Σάλτσα ντομάτας

  • 120 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, κονσέρβας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 10-12 φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Κοτόπουλο Sous-Vide- Μαρινάδα

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λωρίδες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • νερό για το μαγείρεμα
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • παγάκια
  • ηλιανθέλαιο για το σοτάρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • σακούλα σφραγίσματος τροφίμων
  • λαβίδα
  • αντικολλητικό τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 7 λεπτά/120°C/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, ¼ κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη, 10-12 φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένο και μαγείρεψε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Κοτόπουλο Sous-Vide

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάλτε 600 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λωρίδες, 50 γρ. ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο, 10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι αλάτι, ¼ κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι πάπρικα και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το κάλυμμα μαχαιριών και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω για να ασφαλίσει στη θέση του. Βάλτε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα πλάι-πλάι στη σακούλα σφραγίσματος τροφίμων σε κενό αέρος. Σφραγίστε τη σακούλα με τη συσκευή σφραγίσματος ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή (βλ. συμβουλή). Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο νερό μέχρι την ένδειξη 2 λίτρα, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ρυθμίστε Sous-Vide/15 λεπτά/70°C.

Βήμα 4

Όταν το νερό φτάσει στους 70°C βαθμούς βάλτε το σφραγισμένο σακούλι με το κοτόπουλο μέσα στον κάδο και μαγειρέψτε για 1 ώρα με τη λειτουργία Sous-Vide/70°C.

Βήμα 5

Αφού περάσει ο χρόνος, χρησιμοποιώντας λαβίδα, αφαιρέστε προσεκτικά τις σακούλες και αδειάστε τον κάδο προσεκτικά, ώστε να μην πέσει το κάλυμμα μαχαιριών. Αφαιρέστε προσεκτικά το κάλυμμα μαχαιριών. Βάλτε το κοτόπουλο σε κρύο νερό με παγάκια για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε μάτι κουζίνας. Ανοίξτε τη σακούλα, βάλτε μέσα στο τηγάνι προσεκτικά το κοτόπουλο κάτω και σοτάρετε 2-3 λεπτά, πιέζοντας ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε τη σάλτσα ντομάτας που αφήσατε στην άκρη και με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Συμβουλή

Για μαγείρεμα sous-vide, χρησιμοποιήστε σακούλες που αντέχουν στο χρόνο και τη θερμοκρασία που υποδεικνύουν οι συνταγές. Βεβαιωθείτε επίσης ότι: είναι κατάλληλες για μαγείρεμα τροφίμων σε sous-vide, ανθεκτικές σε θερμοκρασίες μέχρι 100°C, ανθεκτικές σε χρόνο μαγειρέματος μέχρι 8 ώρες, χωρίς BPA και χωρίς PVC.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο