Τις θέσεις του ΑΚΕΛ για το αξιόμαχο της ΕΦ και την αμυντική θωράκιση άκουσε ο Γιωργάλλας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα. Συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν την Εθνική Φρουρά και την Άμυνα της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέλαβε την υποστηρικτική προσέγγιση του ΑΚΕΛ σχετικά με τη δημιουργία των προϋποθέσεων που να διασφαλίζουν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και την επιχειρησιακή επάρκεια της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας μας στις συνθήκες της ημικατοχής που διέρχεται η χώρα μας. «Στις συνθήκες αυτές η Εθνική Φρουρά πρέπει να λειτουργεί ως δύναμη αποτροπής υπηρετώντας τον στόχο της ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού», τόνισε.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε τις διαχρονικές θέσεις και προτάσεις του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων όπως είναι τα ζητήματα της αξιοκρατίας στο στράτευμα, του εκσυγχρονισμού των κανονισμών για τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, τα προβλήματα των ΣΥΟΠ και την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του επαναλαμβάνοντας ότι για το ΑΚΕΛ τα θέματα της Άμυνας αποτελούν πεδίο ενότητας και συνεργασίας, μακριά από τις όποιες λογικές εργαλειοποίησης της Εθνικής Φρουράς», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν οι Βουλευτές του Κόμματος μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Κώστας Κώστα και Γιαννάκης Γαβριήλ και ο Βάκης Χαραλάμπους μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου