Το όραμα του πολιτισμού δεν μπορεί να σταματήσει, τόνισε ο Χατζηγιάννης

Ο πολιτισμός δεν μπορεί να σταματήσει, αφού είναι ένα πλέγμα με εκατοντάδες ζητήματα που αφορούν την τέχνη, τις αρχαιότητες, τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δραστηριότητας, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, προσθέτοντας πως θέλουμε τη συνεισφορά του καθενός, το φως, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Συλλογή Χριστοφόρου» στην Αραδίππου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη για τη φιλοξενία και σημείωσε πως «νοιώθω συγκίνηση και θαυμασμό που βρίσκομαι σε ένα χώρο χριστιανικής έκθεσης, μια πινακοθήκη όπου εκτίθενται σπάνια έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, μια ενέργεια που πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Χαράλαμπο Χριστοφόρου και τη σύζυγο του Μαρία».

Ερωτηθείς για το όραμα του αναφορικά με τον πολιτισμό στην Κύπρο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απάντησε πως «το όραμα του πολιτισμού δεν μπορεί να σταματήσει. Ο πολιτισμός είναι ένα πλέγμα με εκατοντάδες ζητήματα, πολιτισμός είναι το κάθε τι που κάνουμε καθημερινά, είναι η συμπεριφορά μας, η ανθρωπιά μας, ο αλτρουϊσμός μας και η φιλαλληλία μας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε «πάμε στα πιο ψηλά επίπεδα, τα οποία αφορούν την τέχνη, τις αρχαιότητες, τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της πολιτιστικής μας δραστηριότητας, κάτι που αφορά το φάσμα των καλλιτεχνών. Εχουμε πολλά να κάνουμε, είμαστε στην αρχή, αλλά δεν χάνουμε χρόνο, ούτε λεπτό» σημείωσε.

Οι δράσεις, συνέχισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού «έχουν ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και χαίρομαι όταν υπάρχουν αρωγοί και κοινωνοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε τη συνεισφορά του καθενός, το φως, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους» είπε και σημείωσε πως θα ήθελε να δει «περισσότερες άλλες ενέργειες να ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Χριστοφόρου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ευχαρίστησε τον κ. Χατζηγιάννη για την επίσκεψη του στον Δήμο και είπε πως «ο πολιτισμός μας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού έχει μέλλον γιατί άμεσα και δημιουργικά επισκέπτεται τους Δήμους με συγκεκριμένο πρόγραμμα για να προωθήσει το όραμα του. Πραγματικά αυτό με εντυπωσιάζει ως Δήμαρχο, θα συνεργαστούμε μαζί του και θα έχει όλη τη βοήθεια που χρειάζεται από τον Δήμο Αραδίππου».

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού ξεναγήθηκε στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης από τους ιδιοκτήτες των έργων που φιλοξενούνται εκεί, τον Χαράλαμπο Χριστοφόρου και τη σύζυγο του Μαρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Έγκριση κανονισμών Φορέα προς ικανοποίηση ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας
Προειδοποιούν για απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στην κουζίνα του ΓΝ Λεμεσού
Μελέτη κόστους για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων προωθεί το Υπουργείο Υγείας
«Μόνο το 5% καταφέρνει τεκνοποιήσει μετά την αποθεραπεία από καρκίνο»-Έγκαιρη ενημέρωση ζητούν οι Βουλευτές
Περήφανος ο Δαμιανού για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-«Κάλυψη πληθυσμού κατά 99%»
Ψήφισε νόμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η Βουλή
Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ
Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος καταγγέλλει παράνομη διεξαγωγή εράνου