Δεν έχει δικαιοδοσία το γερμανικό Δικαστήριο να δικάσει τον ύποπτο για την υπόθεση Μαντλίν

Δικαστήριο της πόλης Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιληφθεί της υπόθεσης του Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχει δικαιοδοσία για να δικάσει την υπόθεση και ήρε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, έγραψε η Bild επικαλούμενη τον δικηγόρο του Μπρίκνερ, τον Φρίντριχ Φέλσερ.

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν τον περασμένο χρόνο ότι απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του Μπρίκνερ για πολλά σεξουαλικά αδικήματα που πιστεύουν ότι διέπραξε στην Πορτογαλία από τις 28 Δεκεμβρίου 2000 ως τις 11 Ιουνίου 2017. Το δικαστήριο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.

Η Μάντλιν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της σε παραθεριστικό συγκρότημα όπου βρισκόταν με την οικογένειά της, στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας αυτό που μια εφημερίδα χαρακτήρισε τη πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία.

Η τύχη της παραμένει άγνωστη. Το 2020 η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τη θεωρεί νεκρή και ταυτοποίησε τον Μπρίκνερ ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία-Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά
Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς