Viral ο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter-«Είστε έτοιμοι να ξεριζώσετε το σύστημα Ερντογάν;»

Με ένα βίντεο-κάλεσμα ψήφου στους νέους ψηφοφόρους, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθύνθηκε στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, ζητώντας να «ξεριζώσουν το σύστημα».

Ο πρόεδρος του CHP, μέσα από το βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έχει ήδη φτάσει, σε λιγότερο από ένα 24ωρο, 38 εκατομμύρια προβολές, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην τελική ευθεία των εκλογών, η οποίες θα λάβουν χώρα στις 14 Μαΐου.

Ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ταύτισε την ψήφο στο κόμμα του με εντολή «αλλαγής» για την Τουρκία και με επίκεντρο τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, ο Κιλιτσντάρογλου ζήτησε συμμετοχή στην εκστρατεία του για να φτάσει η χώρα εκεί που αξίζει ,αναμεταδίδει το CNNturk.

«Αγαπητοί νέοι. Αγαπητοί νέοι που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Ήρθε η ώρα να σας μιλήσουμε απόψε για κάτι πολύ προσωπικό, πολύ ευαίσθητο. Το πιστεύω. Βλέπετε, παιδιά, ακούτε; Αυτοί είναι οι ήχοι της νέας ζωής που πρόκειται να ξεκινήσει στην Τουρκία. Στεκόμαστε στην άκρη του κόσμου. Είτε θα ξεπεράσουμε αυτό το κατώφλι όπου έχουμε κολλήσει και θα φτάσουμε στη θέση που μας αξίζει στον κόσμο- θα είμαστε έντιμοι πολίτες μιας ευτυχισμένης και ισχυρής χώρας, είτε θα αρκεστούμε στο να παρακολουθούμε απλώς τον κόσμο έξω από εμάς, τον οποίο θα κοιτάμε με λαχτάρα.

Κιλιτσντάρογλου: Είστε έτοιμοι να ξεριζώσετε αυτό το σύστημα;

«Αγαπητά μου παιδιά, είμαι Αλεβίτης. Είμαι ένας ειλικρινής μουσουλμάνος που μεγάλωσε με την πίστη του Θεού, του Μωάμεθ και του Αλί, σημείωσε ο Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στην πιο μετριοπαθή θρησκευτική κοινότητα που ανήκει».

«Γεννήθηκα σε ένα φτωχικό σπίτι, μακριά από τα πάντα, σε αυτή την όμορφη χώρα που μας χάρισε ο Ατατούρκ. Χάρη στις ευκαιρίες που μας έδωσε η Δημοκρατία, σπούδασα, εργάστηκα και δημιούργησα την οικογένειά μου. Οι ταυτότητές μας είναι τα περιουσιακά στοιχεία που μας κάνουν αυτό που είμαστε και φυσικά πρέπει να τις προστατεύουμε με τιμή. Δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε. Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε και ζούμε με αυτές».

«Υπάρχουν όμως πολύ σημαντικά πράγματα που μπορούμε να επιλέξουμε στη ζωή μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι, να είμαστε έντιμοι, ηθικοί, ευσυνείδητοι, ενάρετοι και δίκαιοι. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, να ζήσουμε σε μια ελεύθερη και πλούσια χώρα, και αυτές οι επιλογές μπορούν να αλλάξουν γρήγορα τόσο εμάς όσο και την κοινωνία στην οποία ζούμε», είπε.

«Αγαπητέ νεαρέ φίλε, υπάρχει ένα κατώφλι μπροστά μας ως χώρα και σε χρειαζόμαστε για να περάσουμε μαζί αυτό το κατώφλι. Μην ξεχνάς ότι με μία και μόνο ψήφο, θα βγάλεις αυτή τη χώρα από τις σεχταριστικές αντιπαραθέσεις που πονάνε», είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Θα συμμετάσχετε στην εκστρατεία αλλαγής μας; Θα σταθείτε μαζί μου σε αυτή την αλλαγή; Είστε έτοιμοι να ξεριζώσετε αυτό το σύστημα;... Ελάτε, νέοι άνθρωποι, ας περάσουμε μαζί αυτό το κατώφλι».

«Πιστεύω ότι δεν θα σπαταλήσουμε ούτε μία ψήφο σε ένα τόσο ζωτικό κατώφλι και σας εμπιστεύομαι ολόψυχα», υπογράμμισε ο Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος στους νέους μέσα από το βίντεό του που έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες ώρες Η εκλογική αναμέτρηση ωστόσο αναμένεται σκληρή, όσο εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση, πλησιάζοντας στην κάλπη.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ευρωπαϊκών τραπεζών στη Ρωσία
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Επιθέσεις με drones εναντίον διαφόρων περιοχών της Ουκρανίας, εκρήξεις στην Κριμαία
Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκαντζ-Tι απαντά ο πρώην υπουργός Άμυνας
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο