Πήγε για κουμανταρία στα Λεύκαρα ο πρίγκιπας του Μονακό (video&pics)

Στην Κύπρο βρίσκεται, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον προσωπικό του φίλο, επιχειρηματία Τζον Χριστοδούλου, ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος Β’.

Ο πρίγκιπας έφτασε στην Κύπρο το μεσημέρι της Κυριακής και τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο γνωστός ο κ. Τζον Χριστοδούλου με ένα σφηνάκι του κυπριακού ποτού Ζιβανία!

Μεταξύ άλλων πολιτιστικών χώρων, ο κ. Χριστοδούλου ξενάγησε τον πρίγκιπα στο χωριό Λεύκαρα, ένα μέρος με πλούσια ιστορία. Όπως λέγεται, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι επισκέφθηκε τα Λεύκαρα ως προσκεκλημένος της Αικατερίνης Κορνάρου - Βασίλισσας της Κύπρου και αγόρασε ένα παραδοσιακό κέντημα, το οποίο δώρισε στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου.

Στα Λεύκαρα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ δέχθηκε για δώρο ένα μπουκάλι κουμανταρία.

Ο Πρίγκιπας και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το Μόνακο θα παρακαθίσουν σε δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου θα σερβιριστεί παραδοσιακή Κουμανταρία 50 ετών. Στο δείπνο θα παραστεί και ο νεοεκλεγείς, νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Α.Ε. Νίκος Χριστοδουλίδης, γνωστός για τον ισχυρό προσανατολισμό του στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δεσμών της Κύπρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, θα απονεμηθεί βραβείο στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' για τη συνολική του συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι 35 προσκεκλημένοι του κ. Τζον Χριστοδούλου που επισκέπτονται την Κύπρο, θα έχουν μια σύντομη γνωριμία με το νησί μας. Θα παρευρεθούν επίσης στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο Monte Caputo στη Λεμεσό για τον παγκύπριο σχολικό διαγωνισμό "Love Cyprus" που διοργανώνει το Yianis Christodoulou Foundation.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οκτώ σχολεία θα βραβευτούν για τα αριστουργήματά τους με χρηματικά έπαθλα ύψους €180.000, καθώς ήταν πάντα πάθος του κ. Χριστοδούλου να διδάξει στα παιδιά να εργάζονται σκληρά και να κερδίζουν δικαιωματικά αυτό που επιδιώκουν. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια υπέροχη συναυλία από τον αγαπημένο τραγουδιστή, Κωνσταντίνο Αργυρό.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι ο Christian Moore, σκηνοθέτης και γιος του διάσημου ηθοποιού Roger Moore, η Άννα Βίσση και η Μαριάννα Λάτση, οι οποίοι θα είναι και κριτές στον τελικό του Διαγωνισμού.

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων