Συναντήθηκε με Γιώργαλλα και Χατζηζαχαρία η Δημητρίου-Στηρίζει την αμυντική πολιτική ο ΔΗΣΥ

Συναντήσεις με δύο μέλη της Κυβέρνησης είχε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Σύμφωνα με το κόμμα, η κ. Δημητρίου, συνοδευόμενη από συνεργάτες της, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την αμυντική πολιτική της χώρας μας, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη όχι μόνο για την Κύπρο αλλά για την Ευρώπη και τον κόσμο περίοδο όπως είναι αυτή που διανύουμε, καθώς και ζητήματα στα οποία είναι καίριος ο ρόλος του Υπουργείου Άμυνας όπως είναι η σύμπραξη στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε μεταξύ άλλων πως η άμυνα της χώρας είναι εθνική υπόθεση και πάνω από την όποια κομματική απόχρωση. Σ’ αυτά τα πλαίσια οφείλουμε να εργαζόμαστε συλλογικά με κοινό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας που περνά και μέσα από την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο βέβαια εμπίπτει και η διαρκώς αυξανόμενη δυνατότητα συνεργασίας με φίλιες χώρες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, όπως πράξαμε τα τελευταία δέκα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα η Κύπρος να καρπώνεται τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής αυτής και στο ζήτημα της άμυνας όπως είδαμε με την υπογραφή της συμφωνίας SPP με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προστίθεται στην ανακοίνωση. Περαιτέρω, αναφέρεται ότι ο ΔΗΣΥ θα παρακολουθεί και θα στηρίζει την αμυντική πολιτική της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι η ψηφιακή μετάβαση στην Κύπρο του Αύριο είναι ένα σημαντικό εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη διακυβέρνηση και ότι θα πρέπει τώρα να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες δρομολογήθηκαν προς το συμφέρον των πολιτών.

Ως προς το περιστατικό με τους server, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι έχουν δοθεί εξηγήσεις και έγνοια μας είναι να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Καταληκτικά η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι το στοίχημα της ψηφιακής μετάβασης πρέπει να το κερδίσουμε εφόσον είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τους πολίτες να μπορούν διαδικτυακά να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και αυτό πρέπει να προσφέρεται για το σύνολο των δομών του κράτους.

Δειτε Επισης

Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού